T’expliquem com instal·lar el teu sistema d’autoconsum a casa amb Bassols Energia

Patrocinat

Actualment, estem patint una greu crisi energètica, tant pel que fa a l’aspecte mediambiental com pel que fa a l’aspecte econòmic. El canvi climàtic és cada vegada més evident i els preus de l’energia són cada cop més alts. Per això, l’autoconsum es presenta com una alternativa eficaç per afrontar l’actual crisi energètica, ja que es dona una doble resposta: s’estalvia en les factures d’energia alhora que un és més respectuós amb el medi ambient. Per això, en la seva aposta per la transició energètica, Bassols Energia posa alternatives d’autoconsum a l’abast de la ciutadania i s’encarrega de tot el procés: des de la venda dels productes, com ara les plaques fotovoltaiques, a la instal·lació de la infraestructura.

Instal·lació de plaques fotovoltaiques

Ara bé, l’autoconsum i l’ús d’energies renovables encara generen molts dubtes entre la ciutadania. Tot seguit en resoldrem alguns dels més comuns. Cal dir, en primer lloc, que el muntatge d’aquest sistema és molt senzill, i com s’ha comentat prèviament, Bassols Energia es fa càrrec de tot el procés.

Quins són els passos a seguir?

  1. En primer lloc, cal sol·licitar una oferta per mitjà d’un dels canals oficials disposats per Bassols Energia (per telèfon o per la pàgina web).
  2. Seguidament, l’empresa elaborarà un estudi personalitzat perquè el client pugui valorar la proposta i aclarir tots els seus dubtes.
  3. En cas d’acceptar la proposta, s’enviarà un tècnic que determinarà si la instal·lació és viable.
  4. Finalment, si la valoració és positiva, es podrà procedir a la instal·lació del sistema.

Quant temps es triga a fer la instal·lació?

El temps estimat és d’aproximadament un mes i mig des que es fa la sol·licitud fins que el sistema està operatiu i en funcionament. Les obres a la propietat tenen una duració aproximada de dos dies.

Quins tràmits s’han de fer?

Només cal fer 4 simples tràmits en relació amb els permisos:

  • Comunicar-ho a l’ajuntament.
  • Inscriure’s al RAC (Registre autonòmic d’autoconsum).
  • Obtenir el CIE (Certificat d’Instal·lació Elèctrica d’autoconsum).
  • Comunicar-ho a la companyia comercialitzadora.

Quin és el preu total de la instal·lació i quan es triga a amortitzar la inversió?

La instal·lació de panells solars per a una família té un cost d’entre 5.000 i 10.000 euros, depenent de la potència elèctrica i dels materials utilitzats. Avui dia, s’estima un temps d’amortització de la inversió d’entre 6 i 10 anys. Un temps que es pot veure significativament reduït amb subvencions, ajudes municipals i avantatges fiscals.

Qui pot sol·licitar la instal·lació d’un sistema d’electricitat solar?

Fins fa poc, havien estat sobretot les empreses les que més optaven per instal·lar sistemes d’autoconsum, però últimament hi ha hagut un important augment del nombre de particulars que s’han sumat al canvi. Això és degut, d’una banda, a la necessitat d’abaratir els costos de l’energia, que s’han disparat en els últims mesos, i, d’altra banda, als canvis de la normativa, que tradicionalment havia dificultat molt les alternatives d’autoconsum. En aquest sentit, Bassols Energia col·labora amb administracions i òrgans competents per tal de facilitar una normativa legal que permeti la transició energètica. Així, actualment és possible la instal·lació d’aquests sistemes a blocs de pisos, tant de manera individual, previ acord amb la comunitat, com de manera conjunta amb la resta de veïns.

Quins són els beneficis d’instal·lar un sistema d’autoconsum solar?

Beneficis ecològics

L’augment de l’ús d’energies renovables suposa un punt d’inflexió en la transició energètica cap a un model més sostenible. No només són molt més respectuoses amb el medi ambient que les fonts d’energia fòssils, sinó que són també més eficients.

Beneficis econòmics

Com ja s’ha comentat, el preu de l’energia no ha fet més que disparar-se a l’últim any. Per això, cada cop més gent es planteja l’opció d’instal·lar aquests sistemes d’autoconsum, ja que s’estima que produint la seva pròpia energia es pot reduir el cost la factura en un 40% al cap d’un any.