ERC promet mirada llarga a Berga: “Si només resolem els problemes del dia a dia, anem amb el cap cot”

Acte de final de campanya dels republicans al Pavelló de Suècia, amb la consellera Teresa Jordà i amb el candidat, Moisès Masanas, que promet una revolució de polítiques sostenibles i l'expertesa de "saber quines tecles s'han de tocar"

Últim gran acte polític d’ERC a la campanya electoral a Berga. Divendres està previst que el partit republicà en faci un altre, de caire més festiu, a la Font del Ros, però aquest dijous ha tancat el cicle de mítings amb una posada en escena al Pavelló de Suècia on el candidat, Moisès Masanas, ha fet un repàs de totes les idees que ha desenvolupat en les últimes dues setmanes des del faristol. Ho ha fet acompanyat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i de la senadora sallentina, Mirella Cortès.

Masanas ha afirmat que posar remei a temes com el contracte de la neteja viària són “temes que ja es dona per fet que farem, perquè per això serem el govern”. Però ha matisat que “són problemes del dia a dia i, si només resolem això, anem amb el cap cot”.

El candidat republicà ha deixat clar que als últims governs els ha faltat “mirada llarga i visió de ciutat” i s’ha presentat com la fórmula per revertir-ho. Ha insistit que fa vuit anys que és alcalde de Saldes i això li dona -diu- expertesa en l’administració per “saber quines tecles s’han de tocar en cada cas”. També ha defensat que han presentat un model de ciutat que va més enllà dels quatre pròxims anys i ha promès una autèntica revolució en polítiques relacionades amb la sostenibilitat.

En aquest últim aspecte, el candidat d’ERC ha reiterat que “si no fem les coses sostenibles, no les podrem fer”. I ha parlat de buscar la fórmula de reutilitzar les aigües del polígon i de renovar les teulades de les naus per poder-hi col·locar plaques solars i fer una comunitat energètica local que abasteixi el polígon, Avià i una part de Berga: “Si un poble petitíssim com Saldes ho pot fer, com no ho hem de poder fer a Berga?”.

Tot esmentant el triple pilar sobre el qual ha pivotat la campanya -cohesió, sostenibilitat i emprenedoria-, Masanas ha repassat temes com l’estació de busos: “No serà la millor opció, però mai ho és i hem de ser valents per deixar de jugar a segona divisió”. I també s’ha referit a l’àmbit de la salut: ” Hem de fer atractiu que els professionals vulguin venir a aquests espais. No és un problema de diners, sinó de professionals. Cal que les àrees bàsiques tornin a ser uns equipaments de referència”.

Les ambaixadores de l’acte, Teresa Jordà i Mirella Cortès, s’han desfet en elogis cap al candidat d’ERC a Berga. L’han presentat com una persona “amb model i amb les idees clares”. Cortès ha dit que veu Masanas com una persona capaç de “tirar endavant Berga i, de rebot, la comarca”. Jordà, per la seva banda, ha reivindicat una comarca amb un ventall immens de possibilitats i ha assegurat que les polítiques d’ERC, des dels ajuntaments fins a la Generalitat, són “la clau per projectar el futur amb sentit”.