La Patum reeditarà el dispositiu policial de l’any passat, el més potent fins al moment

Hi haurà 11 agents de Policia Local treballant a la vegada cada nit, 50 persones de seguretat privada els dies de Patum a la plaça i de passacarrers, i 361 agents de Mossos repartits entre els cinc dies de Corpus.

L’Ajuntament de Berga va coordinar fa un any, per La Patum de la represa, el dispositiu policial més potent de la història, preveient que seria una festa multitudinària després de dos anys d’aturada forçada per la pandèmia. Passada La Patum, se’n va fer una bona valoració i aquest any es calcarà, segons ha avançat l’alcalde, Ivan Sànchez, en roda de premsa.

Pel que fa a Policia Local, Sànchez ha detallat que per Corpus hi haurà 8 agents en torn de matí (de 6 a 18 h) i 11 en torn de nit (de 18 a 6 h). També s’ha contractat la seguretat privada: hi haurà 50 persones repartides entre l’Ajuntament, la plaça i diferents punts de la zona Patum dimecres, dijous, dissabte i diumenge. El dia de La Patum Infantil, divendres, hi haurà 15 persones de seguretat privada treballant.

A tot això, s’hi ha de sumar el dispositiu de Mossos d’Esquadra, que també reediten el que es va aplicar fa un any. Treballaran per Patum 361 agents, repartits en els cinc dies de Corpus. A banda, s’utilitzarà el dispositiu de drons per controlar tot el que passa al perímetre de la zona de Patum (plaça, carrers propers, Vall…).

Un dispositiu mèdic a l’Ajuntament al final dels passacarrers

L’hospital de campanya tornarà a ubicar-se a la plaça Viladomat. A banda, hi haurà ambulàncies a l’espai de concerts, a la plaça Cim d’Estela. Però la gran novetat d’enguany en l’àmbit mèdic és que es muntarà un dispositiu mèdic a l’Ajuntament quan els passacarrers s’acostin a la plaça.

L’alcalde ha recordat que l’any passat es va haver d’atendre una persona i això va obligar a aturar els tirabols a la plaça. Per tot plegat, s’ha cregut oportú enfortir l’atenció perquè pugui ser més immediata.

X