La Patum de La Llar a la plaça de Sant Pere calcarà la posada en escena d’una Patum completa

L'únic canvi respecte a La Patum de dijous o diumenge és que només es farà un salt i que els plens es vestiran a la plaça Doctor Saló per evitar les escales de la Ribera.

La Patum de La Llar entra de ple en el programa oficial de La Patum. Diumenge el Ple de l’Ascensió ja va aprovar per primera vegada que La Patum se celebrarà a partir de dimarts de Corpus, i no com era habitual a partir de dimecres, en un gest purament simbòlic per incloure la festa de La Llar en els actes centrals de la festa. I és que aquest any La Patum de La Llar també canvia d’ubicació: es trasllada del pati de l’escola a la plaça de Sant Pere per celebrar el 50è aniversari del centre. “Ens agradaria que es quedessin, però és una decisió que han de prendre ells”, ha dit l’alcalde, Ivan Sànchez, en la roda de premsa de presentació de La Patum 2023, on ha definit la festa de La Llar a la plaça com “una de les grans novetats d’enguany”.

La posada en escena -ha garantit Sànchez- serà pràcticament calcada a la d’una Patum completa: les comparses reposaran als baixos de l’Ajuntament; s’organitzarà el balcó de l’Ajuntament amb la presència de les autoritats; els músics seran al seu espai, al costat de les escales de l’església; el tabaler tindrà el seu espai reservat; i hi haurà l’empostissat a les escales de la berruga que, això sí, gestionarà la mateixa Fundació La Llar per col·locar-hi les persones que creguin oportú que hi siguin. Els dos únics canvis respecte a una Patum completa seran la ubicació de la zona de vestidors de plens (es vestiran a la plaça Doctor Saló per temes d’accessibilitat, per evitar les escales de la Ribera) i que no es realitzaran quatre salts, sinó un, tal com passa a La Patum de La Llar, quan es fa al pati de l’escola.

Ivan Sànchez ha definit la festa com “una de les Patums més sentides” i ha insistit que “els protagonistes han de ser els usuaris de la Fundació”. En aquest darrer aspecte, l’actual alcalde ha demanat “que la gent vagi a la plaça, perquè els hem de fer l’acollida que mereixen, però que ningú oblidi que els veritables protagonistes són ells”.

La Patum de La Llar se celebrarà dimarts de la setmana de Corpus, dia 6 de juny, a partir de les 18.30 h, a la plaça de Sant Pere.

X