Surten a la venda 14 parcel·les del polígon d’Olvan, 9 més de les previstes en primera instància

La comarca ha pressionat en els últims mesos perquè fos així, atès que, amb les cinc que es volien comercialitzar primer, el sector preveia que no cobririen les necessitats primordials.

L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha iniciat el procés de comercialització del polígon d’Olvan, batejat com a sector d’activitat econòmica Rocarodona-Olvan. Fa cosa d’un any, l’INCASÒL va explicar des d’Olvan que preveia treure cinc parcel·les a la venda en una primera fase i, després, nou més. Però la zona ha pressionat en els últims mesos perquè les 14 parcel·les sortissin a comercialització en bloc.

Les 9 que s’acabaran incloent en aquest primer paquet són més grans que les cinc primeres i s’ajusten més a les demandes de la majoria d’empreses interessades, que necessiten grans sòls industrials per establir-hi les seves naus. Les parcel·les que finalment surten a la venda oscil·len entre els 13.000 m2 de sòl i els 1.800 m2. Les cinc que ja s’han urbanitzat estan a punt per a alçar-hi naus i les nou restants està previst que puguin estar operatives durant el primer trimestre del 2025.

El president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols, ha apuntat a l’Aquí Berguedà que “feia setmanes que pressionàvem”. I ha celebrat que finalment surtin 14 espais a comercialització, i no 5, perquè així hi ha l’opció de comprometre les empreses i vincular-les a Olvan. A més, les empreses podran edificar mentre es facin les tasques d’urbanització, per tal que a principis del 2025 hi puguin començar a fer activitat.

L’ACEB i l’Ajuntament d’Olvan tenen comptabilitzades més d’una vintena d’empreses interessades a aterrar al polígon. A totes elles -que en algun moment han mostrat interès per ser a Olvan- se’ls ha convocat a una trobada tècnica per aclarir-los dubtes sobre el procés de comercialització. Serà demà, dijous, a la tarda, a la seu de l’ACEB.

Els interessats en adquirir alguna de les parcel·les d’Olvan tenen de termini fins a les 14:00 hores del dia 22 de juny de 2023 per fer la seva sol·licitud via telemàtica AQUÍ i presentar l’endemà el justificant generat al Registre de l’INCASÒL.