ERC revalida l’alcaldia a Gósol

Els quatre candidats d'ERC entren al nou ple de l'Ajuntament, mentre que Junts -que presentava una llista amb cinc persones- només aconsegueix fer-n'hi entrar una.

ERC continuarà manant a Gósol, un cop tancada l’etapa de Lluís Campmajó al capdavant de l’Ajuntament. Quatre dels cinc regidors del nou ple seran republicans: Rafel López, Núria Lagé, Gabriela Calvar i Sergi Sillaurren. Mentre que Gerard Molins serà el representant de Junts al ple.

Gósol funciona amb el sistema de llistes obertes, de manera que els vots van a la persona i no al partit que representa. Això fa que l’ordre amb el qual es conforma la llista no sigui tan determinant. De fet, aquest 28M, a Gósol, el candidat que ha recollit més vots ha estat Rafel López (83), número 2 de la llista d’ERC. Gabriela Calvar, tercera d’ERC, n’ha recollit 81. Gerard Molins, número u a la llista de Junts, s’ha quedat amb 77 vots. Núria Lagé, que encapçalava la llista d’ERC, ha obtingut 75 vots a les urnes. I a Sergi Sillaurren, que tancava la llista d’ERC, l’han votat 77 veïns.

Ara, Rafel López, Gabriela Calvar, Gerard Molins, Núria Lagé i Sergi Sillaurren constituiran el nou ple i decidiran qui fa d’alcalde.