El primer salt com a ple del Joan, un regal per celebrar que aquest any en fa 50

Va néixer a Eivissa, però fa 25 anys que viu a Berga perquè es va casar amb una berguedana. Aquesta Patum el seu cunyat li ha regalat un salt de ple per celebrar el seu 50è aniversari

El Joan, amb el seu cunyat, abans de vestir-se. MARC CANTURRI

El Joan Torres va néixer a Eivissa fa 50 anys, però en fa 25 que viu a Berga. Es va casar amb una berguedana, la Isabel, i porta la Patum a la sang. És un patumaire habitual a la plaça durant els salts de plens, però fins ara mai ho havia fet com a ple. Aquest dijous, en el primer salt de plens de la Patum completa, s’estrena.

El seu cunyat li ha regalat el salt perquè celebri que aquest any en fa 50. Ell mai s’ho havia arribat a plantejar seriosament, perquè sempre li ha fet “una mica de respecte”. “La carota diuen que estreny molt i també el fet de portar tant foc”, comenta, envoltat de la família, mentre espera que el vesteixin a la zona de vestidors.

Ha estat moltes vegades en aquest mateix punt, però fent costat a algú proper que es disposa a saltar de ple. Però avui, que és ell el ple, la sensació és totalment diferent: “Sento molta emoció i a la vegada, nervis”. Això sí, si hi ha una cosa que el tranquil·litza és l’acompanyant: “Hi confio plenament, tot anirà bé”.

X