Gironella estrenarà per Sant Roc una imatge festiva dedicada als vilatans

Procés de creació de la figura | FOTO: Ajuntament de Gironella

La regidoria de cultura de l’Ajuntament de Gironella, juntament amb un grup de voluntaris del municipi, han promogut la construcció de la primera imatge festiva i protocol·lària de la Perla del Llobregat.

“M’agrada dotar de caràcter a les figures, i la mirada d’aquesta n’és un clar exemple”

Els treballs van començar fa sis mesos amb l’encàrrec de la construcció de la imatge. L’escollit va ser Pau Reig, una de les persones amb més talent del país, que té el seu taller a Solsona. Reig ha destacat que per crear la figura s’ha basat en l’estudi anatòmic de l’animal. Des del model de fang fins a la pintura, serà una obra amb un acabat minuciós i amb una escultura imponent i solemne que n’embellirà el resultat final. “M’agrada dotar de caràcter a les figures, i la mirada d’aquesta n’és un clar exemple”, ha explicat l’artista.

L’escultor de la figura, Pau Reig | FOTO: Ajuntament de Gironella

La nova imatge sortirà sempre per Sant Roc i per Sant Marc, i s’està explorant la possibilitat que ho pugui fer per la Puríssima. També s’està treballant en un protocol per poder sortir del municipi en casos molt excepcionals.

Música i ball

La figura també tindrà la seva música i el seu ball. La peça musical és obra del compositor berguedà Robert Agustina, que l’ha creat expressament des de zero, i l’ha combinat amb alguns breus fragments dels goigs de Sant Roc i Sant Marc. S’ha enregistrat pels membres berguedans de la Cobla Ciutat de Manresa, que seran els mateixos encarregats d’interpretar-la el dia 16 d’agost en sortir d’ofici.

El ball és obra de membres del Nou Esbart Sant Jordi de Gironella i del grup de voluntaris del municipi que ha impulsat la creació de la figura.

“Crec que la imatge sorprendrà”

Lluís Vall, regidor de cultura, explica que “ha estat molt emocionant veure el procés de creació de tot plegat, des de poder convèncer a un grup de persones que calia que Gironella tingués una imatge de protocol, fins a poder visitar diversos moments constructius de la imatge. Crec que la imatge sorprendrà i que, a poc a poc, els vilatans ens l’anirem fent nostre”.

La presentació obrirà els actes de les festes de Sant Roc 2023. Serà el 15 d’agost a les 22h, a la plaça de l’església.

X