L’oposició es queixa de nou pels desperfectes a la ronda Moreta: “Si hem d’acabar als tribunals, acabem-hi”

El regidor d'Urbanisme lamenta que "el comportament de l'empresa no ha estat mai el que havia de ser" i dona per fet que "és una relació que no pot acabar bé de cap manera"

La nova zona de llambordes de la ronda Moreta té rajoles trencades, algunes que s’han aixecat i la part que uneix la ronda amb la plaça de la Creu “fa panxa”. Ho ha expressat aquest dijous, al ple ordinari de setembre, el grup de Junts, a través del regidor Ferran Aymerich. Tot just fa un any i mig que la via es va reobrir al trànsit després de les obres, però els desperfectes en el paviment continuen sent notícia. De fet, ja ho van ser al cap de mig any, quan l’empresa va haver de repassar la zona perquè ja hi havia peces trencades o punts inacabats.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha deixat clar al ple d’aquest dijous que l’Ajuntament reclamarà a l’empresa que faci les reparacions que toqui. Això sí, Serra ha recalcat que “malauradament al llarg de l’obra el comportament de l’empresa no ha estat el que havia de ser” i ha donat per fet que “és una relació [la de l’Ajuntament amb l’empresa] que no pot acabar bé de cap manera”.

En la contrarèplica, Aymerich ha posat sobre la taula que, si hi ha reticències per part de l’empresa, es porti el cas al jutge: “Si això ha d’acabar als tribunals, doncs que hi acabi”.

D’altra banda, Aleix Serra ha matisat que, tot i els desperfectes, la nova ronda Moreta s’ha de valorar en positiu perquè “funciona” i genera un nou tram al centre de Berga que “és la línia que s’ha de seguir” de cara obres futures pel que fa al foment de la mobilitat a peu. Aymerich hi ha coincidit, però ha insistit que l’execució de l’obra no ha anat com havia d’anar i s’ha de reclamar el que toqui.

Des de Berga Grup Independent, el regidor Lluís Minoves ha afegit, uns minuts més tard, que també cal que l’Ajuntament es miri el melic: “La direcció d’obres també és responsable de totes aquestes obres i de la manera com s’executen perquè és qui hi ha d’estar a sobre, mentre es fan”.

Minoves també ha preguntat pels informes que certifiquen les modificacions del projecte, mentre s’estava executant. El regidor d’Urbanisme ha respost que els informes es van aprovar i que són públics. I el portaveu del PSC, Abel Garcia, ha matisat que es va aprovar, sí, però el desembre del 2022, és a dir, quan les obres feia mesos que s’havien acabat i després d’haver fet la certificació de l’obra.

Tot i que en aquest ple no hi ha incidit massa perquè ja ho havien fet els companys d’oposició, Garcia ha estat la veu més incisiva del ple en els últims mesos, pel que fa a l’expedient de la ronda Moreta. I, de fet, ho ha fet sempre en la mateixa línia que avui s’ha argumentat al ple: exigint responsabilitats per l’execució i reclamant informes que avalin els canvis que es van fer.

Les crítiques dels regidors que seuen a l’oposició estan, doncs, força alineades, pel que fa a la carpeta de la ronda Moreta.

X