Neix al Berguedà la Penya Ciclista Sepp Kuss

L'estima dels berguedans cap al ciclista americà ha donat fruit al naixement d'una penya oficial en honor seu

Pedalant amb un somriure, Sepp Kuss s’ha guanyat un lloc al cor de tots els berguedans i berguedanes. L’estima dels habitants del Berguedà, però, ha arribat a tal punt que han creat una penya en honor al ciclista americà. El de Durango, doncs, ja pot presumir de ser el flamant campió de la Vuelta i de tenir un “club de fans” oficial.

Sepp Kuss ha mostrat el seu afecte al Berguedà en diverses ocasions, i ja fa uns anys que els aficionats al ciclisme de la comarca, i els no tan aficionats, estan pendents del seu rendiment i s’interessen per l’actualitat del ciclista del Jumbo Visma.

Un vincle permanent amb Kuss

Avui, ha saltat la sorpresa a Twitter amb el naixement d’un compte que certificava la creació de la Penya Ciclista Sepp Kuss. Impulsada pels membres del pòdcast A Peu de Port, l’agrupació pretén “difondre els autèntics valors del ciclisme” i animar a Kuss de forma presencial en algunes etapes.

Tal com explica Oriol Riba, membre d’A Peu de Port, s’ha volgut crear aquesta penya “perquè hi hagués un vincle amb Sepp Kuss que anés més enllà de Twitter i el seu pòdcast”. Per ara, la idea està tenint èxit i és que segons Riba, “s’hi està apuntant molta gent, de Berga, d’arran de la comarca i fins i tot de Barcelona”.

Aleix Camprubí, també membre d’A Peu de Port, ha publicat un tuit dient que “la Penya Ciclista Sepp Kuss podria servir per recuperar la cronoescalada a Queralt, crear una “gruppeta” d’aficionats o simplement ser una eina per quedar i veure ciclisme”.

A hores d’ara, el futur de la penya és tot un misteri, l’etapa de la Volta Catalunya entre Berga i Queralt que es farà el pròxim mes de març, doncs, pot ser un bon termòmetre per valorar-ne l’èxit.

X