Guillem Canal, nou regidor d’Esports, Medi Ambient i Sostenibilitat de Berga

Assumeix les carteres amb un 40% de dedicació. Són les mateixes que havia entomat Roser Rifà, però ella ho havia fet sense dedicació específica.

Guillem Canal s'abraça amb l'alcalde, Ivan Sànchez, en la seva presa de possessió com a regidor de Berga. MARC CANTURRI

El ple de l’Ajuntament de Berga recupera els 17 regidors. Després de la renúncia de Roser Rifà a l’acta de regidora fa unes setmanes, la CUP va decidir que Guillem Canal fos el relleu i aquest dijous al vespre ha pres possessió del càrrec a l’inici del ple ordinari d’octubre.

Canal assumirà les regidories que Roser Rifà havia entomat en el ple del cartipàs: Esports, Medi Ambient i Sostenibilitat. Això sí, Rifà les va assumir sense dedicació i ara, en canvi, Guillem Canal entra al govern dedicant-hi el 40% de la seva jornada laboral.

Hores abans del ple, l’alcalde, Ivan Sànchez, ha explicat als mitjans de comunicació que, tot i l’increment de jornades, la xifra continua estant “molt lluny” de la del mandat passat. I ha justificat que, si hi ha aquest increment, és perquè el govern vol “donar un impuls a les àrees que pengen del Guillem, especialment a tot el que té a veure amb mobilitat, amb el Pla de Mobilitat en les darreres fases“.

La retribució s’aprova gràcies a l’abstenció de Junts

Per aprovar el sou de Guillem Canal, la CUP i ERC necessitava que, com a mínim, un dels tres grups de l’oposició s’abstingués. I així ha estat: Junts ha adoptat aquesta postura, justificant que, tot i l’increment, es mantenen les condicions que el grup va posar en el ple del cartipàs. Aleshores Junts va demanar una retallada en sous, un increment de la retribució de l’alcalde i la supressió de la regidoria de Municipalitzacions.

Ara tot això es manté i, per això, Junts ha mantingut el seu sentit de vot. De tot plegat, el govern i el principal grup de l’oposició n’han parlat abans del ple, però tant PSC com BeGI han recriminat que amb ells ningú ha negociat. Socialistes i independents han coincidit que els hauria agradat rebre el mateix tracte que Junts i han votat en contra del punt, tot i que han matisat que “no és res en contra del regidor, sinó amb les formes”.