Concentració de suport al poble palestí a Berga

Els col·lectius anticapitalistes de Berga han llegit un manifest en suport del poble palestí i han anunciat altres actes solidaris amb la causa palestina que s'organitzaran aquesta setmana

Una centena de persones s’han agrupat a la plaça de Sant Pere a les 19:30 h de la tarda per mostrar la seva solidaritat amb el poble palestí així com el seu rebuig cap a l’Estat d’Israel i el sionisme.

L’acte ha estat organitzat pels col·lectius anticapitalistes de Berga, com ja havien fet prèviament per reivindicar altres causes. Al manifest que s’ha llegit, han repassat el context del conflicte entre Israel i Palestina i han explicat que “el seu boicot és únicament cap a l’apartheid i la ideologia sionista, i en cap cas contra la població jueva, utilitzada pel sionisme per justificar la seva barbàrie en el seu nom”.

Durant el discurs, també s’ha animat a tots els assistents a “pressionar a l’Estat d’Israel perquè la seva guerra criminal li resulti més cara i l’hagi d’aturar”.

Més actes solidaris

Per últim, s’ha anunciat que les activitats de suport a la causa palestina continuaran el diumenge 22 d’octubre al Casal Panxo amb la xerrada La guerra a Gaza: context i situació actual, a càrrec de Saad-Omar, expresoner i periodista palestí.

Abans de la conferència, que serà a les 16 h de la tarda, es farà un dinar solidari a les 14 h del migdia, on tots els beneficis seran destinats a la causa palestina.