Liciten les obres als accessos de les noves urgències de l’hospital de Berga per fer-les en el pròxim trimestre

Aquest dimecres l'Ajuntament ha tret el concurs per adjudicar les obres als accessos. El Departament de Salut confia que l'adequació del nou espai estarà acabada en poques setmanes, però recalca que no s'inaugurarà fins que l'Ajuntament tingui enllestits els accessos. L'Ajuntament confia quadrar-ho.

Obres del nou servei d'Urgències de l'Hospital de Berga
Obres del nou servei d'Urgències de l'Hospital de Berga

Surten a concurs les obres als accessos de les noves urgències de l’hospital de Berga. Aquest dimecres al matí s’ha publicat l’anunci de la licitació. Ara les empreses tenen 20 dies per presentar-s’hi i, després, s’adjudicaran els treballs, que s’hauran de fer en tres mesos.

L’Ajuntament matisa que, en l’execució de les obres, demanarà que es prioritzin aquelles fases més imprescindibles per poder inaugurar les urgències. Ho ha dit a l’Aquí Berguedà el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra: “Ho hem encaixat al màxim per no molestar els operaris que treballen a l’interior d’urgències i també per poder-ho enllestir quan les urgències estiguin acabades. Tots tenim ganes d’inaugurar-les i no volem que s’endarrereixin”.

El Departament diu que en té per “unes setmanes”

I és que les obres a l’interior de l’hospital les va licitar el Departament de Salut, mentre que l’adjudicació dels treballs als accessos és cosa de l’Ajuntament. Fonts del Departament de Salut han confirmat a l’Aquí Berguedà que “les obres avancen a bon ritme” i que “tot i que encara queda feina, en unes setmanes pot quedar enllestit“.

Si els accessos estan acabats (almenys les parts més indispensables), el nou espai s’estrenarà. Això sí, el Departament ha deixat clar que les urgències no s’inauguraran si encara hi ha parts importants per acabar. L’Ajuntament admet que és probable que, quan s’acabin les obres a l’interior encara quedin serrells per polir als accessos, però confia que no serà un problema que endarrereixi l’obertura del nou espai.

“Una demostració de l’èxit del traspàs”

Aleix Serra ha reivindicat que la culminació de les noves urgències “és una demostració de l’èxit que ha suposat el traspàs de l’hospital a la Generalitat”. Pel que fa a les obres als accessos, Serra ha destacat l’acord amb el Consell Comarcal, que pagarà una part del pastís que se sumarà als 150.000 que surten de les arques municipals.