Anna Casafont, de Puig-reig, proclamada pubilla de les comarques barcelonines 2023

Ha estat escollida després d'un cap de setmana d'exàmens a Falset, que ha fet de punt de trobada del pubillatge d'arreu de Catalunya per a l'elecció dels nous títols nacionals.

Anna Casafont, al centre, després de ser proclamada pubilla de les comarques barcelonines 2023. CEDIDA

La pubilla de Puig-reig del 2022 representarà les comarques barcelonines per tot Catalunya el pròxim any. És l’Anna Casafont i aquest cap de setmana ha participat en el certamen per escollir els títols nacionals del pubillatge i ha estat una de les seleccionades pel jurat. Casafont serà la pubilla de la província de Barcelona i la primera dama d’honor de Catalunya. Representarà les comarques barcelonines amb Jan Puigdellívol, de Navàs, que ha estat proclamat hereu barceloní i segon fadrí de Catalunya.

Tot plegat ha estat aquest cap de setmana, en l’acte de proclamació dels nous representants del pubillatge nacional. S’ha fet a Falset i ha acollit desenes d’hereus i pubilles dels seus municipis. Tots han fet exàmens orals i escrits que el jurat ha valorat per triar els nous títols nacionals. Calia escollir l’hereu i pubilla de Catalunya, però també l’hereu i la pubilla de cada província. I el Berguedà ha tornat a mullar amb la proclamació d’Anna Casafont.

El nou hereu de Catalunya és Pol Zamora, d’Anglès (la Selva) i la pubilla, Ona Planet, de Canet de Mar (Maresme). A les comarques gironines, els representants seran Aniol Caballero, de Vidreres (la Selva) i Laura Ortega, de Breda (la Selva). Pol Ribes, de Solsona serà l’hereu de les comarques lleidetanes i Paula Molins, d’Almacelles (Segrià) farà de pubilla. A les tarragonines, Hector García, d’Ascó (Ribera d’Ebre), ha estat proclamat hereu i Paola Ramírez, de Cambrils (Baix Camp), pubilla.

Recepció a Puig-reig

Després dels exàmens i de diverses activitats institucionals i lúdiques del cap de setmana, l’Ajuntament de Puig-reig ha rebut l’Anna al poble. En l’acte de recepció, hi han participat representants municipals, entitats, veïns i companys del pubillatge.

X