La importància dels articles religiosos en la pràctica de la fe

Patrocinat

Una de les característiques que diferencia el cristianisme en contrast amb altres tradicions religioses –per exemple l’islam o, fins a cert punt, el budisme– és que, en la cristiandat, és habitual fer ús de tot un seguit d’articles religiosos per complementar les nostres sessions d’oració.

Per això, si t’acostes a qualsevol església i preguntes “on hi ha una botiga d’articles religiosos a prop meu“, el més probable és que et puguin donar indicacions per a una o diverses botigues religioses. En el cristianisme estem molt lligats als nostres articles religiosos, perquè per a nosaltres constitueixen una manera de sentir-nos més propers a Déu.

No cal tenir un crucifix o un rosari a l’hora de reviure. Ja va dir Jesús que “el Regne de Déu està entre vosaltres” (Lucas 17:20-21), un passatge que ha estat àmpliament interpretat com una declaració que el camí cap al Regne de Déu es recorre a través de la fe. Malgrat això, res en el cristianisme impedeix fer servir accessoris per canalitzar aquesta fe.

Crucifixos

Els crucifixos són un dels complements religiosos més utilitzats en tota mena de temples cristians, si no el que més. La Creu és el símbol de Jesús, i ha estat el gran símbol del cristianisme des dels seus inicis. Seguir la Creu és seguir Déu, i per això és tan important comptar almenys amb un crucifix que ens recordi la nostra fe.

A més de les grans creus que podem trobar a les esglésies i en altres espais cristians, també podem adquirir crucifixos per portar-los penjats en un collar, penjar-los a la paret de casa nostra, o col·locar-los dempeus en alguna tauleta que tinguem al costat del llit.

Estampes

Les estampes cristianes han estat durant molts anys articles d’una extraordinària importància religiosa per a milions de creients. Aquestes estampes poden tenir una imatge de Jesús impresa, però a més també poden comptar amb imatges de la Mare de Déu o de diferents Sants cristians.

El cristianisme permet el ressò a diferents figures de la cristiandat, i són moltes les famílies que se senten protegides especialment per una figura en específic, ja sigui la Mare de Déu de Montserrat, Fray Leopoldo, o Nostra Senyora de Lourdes. Per això les estampes continuen estant en circulació, i són a més un excel·lent regal per a qualsevol cristià.

Rosaris

Els rosaris tenen la característica de ser un complement de moda i, alhora, una eina per a l’oració amb segles d’història. El recorregut dels rosaris al llarg i ample de la cristiandat és molt extens, i no són poques les famílies que guarden un rosari que ha anat passant de generació en generació.

Gràcies al seu sistema de comptes, els rosaris permeten portar un seguiment molt més exhaustiu de les nostres oracions, consolidant-se com una de les eines més utilitzades pel cristianisme per canalitzar els llaços. Es tracta a més d’un dels accessoris més característics de la cristiandat.

Figures de la Mare de Déu

La importància de la Verge Maria en el cristianisme és extraordinària pel seu paper com a mare de Jesús, però a més es tracta d’una figura extensament associada a la bondat i la puresa. Per això no són poques les famílies que senten una gran devoció per la Mare de Déu, i que compren alguna figura amb la seva imatge per tenir-la a la llar.

Les figures de la Mare de Déu poden ser petites i estar destinades simplement a una tauleta de nit, o poden ser més grans i ocupar una posició predominant a la llar. Fins i tot hi ha hagut figures de verges que circulaven de casa a casa a canvi d’una petita donació destinada a la parròquia.

Es miri per on es miri, els articles religiosos presenten una gran importància per a la fe cristiana, i són una de les característiques distintives de la nostra religió. I tu, quin complement religiós prefereixes per resar?