La segona edició de la Muussegada amplia la seva oferta d’activitats

La programació d'enguany comptarà amb propostes diverses relacionades amb el món de la ramaderia i la gastronomia

Olvan apostarà per la Muussegada un any més després de l’èxit de la passada edició. L’Ajuntament i la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus tornen a unir forces per tal de fer arribar la presència de la vedella autòctona a tothom. La Muussegada, que se celebrarà aquest cap de setmana, comptarà amb activitats diverses organitzades des de divendres fins diumenge.

Tot plegat arrencarà divendres a les 18:00 h de la tarda a l’Ateneu d’Olvan amb una jornada tècnica, que enguany es basarà en l’aplicació dels drons a la ramaderia extensiva. Martí Orriols, gerent de la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus, ha explicat que “l’ús dels drons en la ramaderia cada cop tenen més presència, i que, per tant, la xerrada pot servir als ramaders per implementar o millorar aquesta tècnica en el seu àmbit de treball”.

El concurs canviarà l’estructura del jurat

El plat fort de la Muussegada, però, serà el dissabte. A les 18:00 h de la tarda es farà el II Concurs Nacional d’Hamburgueses de Vedella a l’Ateneu d’Olvan, on es tastaran hamburgueses d’explotacions ramaderes autòctones. Per avaluar i puntuar les propostes hi haurà un jurat tècnic i un jurat popular. A diferència de l’última edició, però, el jurat popular només estarà format per les primeres 20 persones que s’hagin presentat voluntàries per dur a terme la tasca, ja que l’any passat, tothom podia participar-hi i va costar fer un veredicte on hi havia tantes puntuacions diferents.

Els premis del concurs s’entregaran el mateix dissabte a les 21 h del vespre a la plaça St. Sebastià, on des de les 19 h fins a les 22 h del vespre hi haurà organitzat un espai de sopar-degustació de Vedella a càrrec del càtering Les Alzines, acompanyats dels vins DO Pla de Bages i de la música de Swite Duo i Retrohit. Durant tot el vespre, també hi haurà instal·lat un circuit de tractors de pedals infantil i una sèrie de jocs tradicionals a càrrec de la companyia l’Anònima.

Un diumenge ben complet

Diumenge, la Muussegada tancarà la segona edició amb un bon grapat d’activitats. A les 10 h del matí s’obrirà el Mercat de Productes amb paradistes de tots els sectors de la zona. Mitja hora més tard, La Cuina del Barbut farà un taller de cuina per a adults a la Plaça Major, on s’ensenyarà a preparar un Steak Tartar. Paral·lelament, a les 11 h del matí es farà un taller de cuina infantil a càrrec de l’Anna Fornell.

Més tard, a les 11:30 h, hi haurà una taula rodona a l’Ateneu d’Olvan dedicada a parlar dels lideratges femenins al món rural on intervindran Martina Marcet, productora de pollastres ecològics de la Nou de Berguedà, Anna Martí, productora d’oli del Priorat, i Teresa Torné, productora de patates i ramadera de la Cerdanya.

Per clausurar la jornada, els Entrompats Band protagonitzaran una actuació musical a la zona del mercat a partir de les 11:30 h, que durarà fins a les 13 h del migdia. Durant aquesta estona, es farà un maridatge d’un estofat de vedella a la Plaça St. Sebastià a les 12 h i a les 13 h Arnau París, guanyador de la 9a edició de Masterchef i presentador del programa Cuines de TV3, oferirà un Show Cooking per a tothom.

Com dissabte, també hi haurà instal·lat el circuit de tractors de pedals per als infants i es farà una visita amb tractor per conèixer i veure la ramaderia d’Olvan.

Sebastià Prat, alcalde d’Olvan, ha dit que “s’ha volgut apostar per temes lúdics i familiars per tal d’atreure un públic més ampli durant tot el cap de setmana”. Prat també ha explicat que “molts dels actes de la Muussegada es faran a la plaça St. Sebastià, ja que amb la remodelació que s’hi ha fet, volen aprofitar l’espai i donar-li continuïtat”.