Comencen les obres al nou accés principal de l’àrea d’Urgències de l’hospital de Berga

Costaran poc més de 200.000 euros i se centraran en tres actuacions: l'eliminació de la illeta del capdamunt, el retall del talús que queda a una banda del vial i l'ampliació de la calçada a l'inici del vial.

Comencen, finalment, les obres al nou vial d’accés a les Urgències de l’hospital de Berga. Aquest dimarts, 28 de novembre, s’han iniciat els treballs previs de les obres, que han de servir per adequar el vial i convertir-lo en l’artèria principal per accedir a les noves Urgències. Les obres costaran uns 203.000 euros i s’han adjudicat a l’empresa Asfaltos Barcino S.L. El contracte té un període d’execució de tres mesos, de manera que els treballs haurien de quedar enllestits a finals de febrer, a tot estirar.

En què consistiran les obres?

Les obres se centren en tres actuacions principals que tenen per objectiu facilitar l’accés dels vehicles a les noves urgències, sobretot de les ambulàncies:

  • L’enderroc de la illeta central al cul-de-sac del vial, just davant de la nova entrada al servei d’urgències. S’ampliarà l’espai i es formarà una plataforma única d’asfalt, per facilitar l’accés i el gir de vehicles particulars i ambulàncies.
  • El retall del talús a la corba més propera a les noves urgències, per millorar la visibilitat i facilitar el gir, així com la col·locació d’una malla de protecció per evitar despreniments.
  • L’ampliació de la calçada a l’inici del vial, sortint de la rotonda de la carretera C-1411z, per facilitar l’accés dels vehicles, especialment de les ambulàncies.

Facilitar l’accés a peu

Pel que fa als vianants, podran accedir a les noves urgències per l’interior de l’edifici, fent ús de l’escala o els ascensors, però també per fora, a través del vial.

Les obres milloraran l’accés a peu per l’exterior, ja que es preveu la construcció d’una nova escala per completar la connexió entre l’aparcament en zona blava de pagament reduït i el nou accés a urgències.

També s’arranjaran les voreres malmeses pel pas del temps i les arrels dels arbres, s’adaptarà un pas de vianants i se substituiran les lluminàries dels fanals, canviant vapor de sodi per tecnologia LED.

Aportació de 75.000 euros per part del Consell Comarcal

L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han signat un conveni de col·laboració que permetrà que una part del finançament l’aporti l’ens comarcal, tal com es va acordar en un Consell d’Alcaldes. Concretament, el Consell Comarcal hi destinarà 75.000 € provinent d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, mentre que la resta, poc més de 128.000 €, correspon a recursos propis de l’Ajuntament de Berga.