Gironella presenta una programació nadalenca més àmplia amb el suport del comerç local

Durant el mes de desembre hi haurà tota mena d'activitats al poble i una nova fàbrica de joguines

La tercera edició del Gironella Vila de Nadal presentarà un nou format ple de novetats respecte a les edicions anteriors. Enguany, l’obertura del mercat serà el dia 2 de desembre i coincidirà amb l’encesa de llums nadalenques del poble, però tindrà una durada més curta, i es clausurarà el dia 31 de desembre.

Tot i això, el mercat continuarà sent l’eix de tota l’activitat nadalenca a Gironella. Enguany hi haurà 22 casetes per on hi passaran diversos comerciants que aniran rotant durant el mes de desembre. El mercat, doncs, comptarà amb una oferta ben variada de productes i d’activitats, ja que cada dia hi haurà alguna proposta, siguin concerts, tallers, o altres activitats d’ambient nadalenc.

Gironella tindrà una fàbrica màgica de joguines

Paral·lelament al mercat, enguany s’ubicarà una “fàbrica de joguines” al trencant de l’avinguda Catalunya amb la carretera de Casserres, on hi haurà espectacles lumínics al llarg del mes. Jordi Macià, regidor de Promoció econòmica, ha explicat que “a la fàbrica hi aniran passant coses durant totes les festes i que hi haurà més d’una sorpresa per als més menuts”.

Qui jugarà un paper molt important en la programació de les festes d’enguany serà l’Associació de Comerciants de Gironella, que organitza una campanya per dinamitzar el comerç. Tot plegat començarà el dia 8 de desembre, conjuntament amb la Fira de la Puríssima, que s’ubicarà al nucli històric del municipi. 

El comerç local suma forces amb el mercat de Nadal

Núria Masforroll, presidenta de l’Associació de Comerciants de Gironella, ha presentat les diverses novetats que hi haurà aquest any i ha destacat el sorteig que es farà entre la gent que s’acosti a comprar als comerços de Gironella el dia 8. Es rifaran un total de 1000 euros entre els compradors i un telèfon mòbil, un fet que vol servir de crida per tal de captar el màxim de clients possible als establiments de Gironella.

Enguany, els comerços del poble també participaran en un concurs de pessebres, que es podran veure exposats a les diferents botigues del municipi que estiguin involucrades amb la campanya nadalenca.

El dia 8 de desembre, paral·lelament amb les activitats organitzades pels botiguers, es farà l’esmorzar tradicional a la plaça de l’Església i se celebrarà la 35a trobada de Gegants. Més tard, tindrà lloc el tradicional tast del blat de moro, on enguany es preveu servir unes 1500 racions.