Junts impulsa l’accés dels estudiants del Berguedà als ajuts a la mobilitat per a universitaris

El grup parlamentari considera que cal garantir l’equilibri territorial


La Comissió de Recerca i Universitats del Parlament va aprovar ahir dimarts per unanimitat la proposta del grup parlamentari de Junts per Catalunya que insta el Departament de Recerca i Universitats i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) a incorporar els alumnes del Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà en les properes convocatòries d’ajuts a la mobilitat per als estudiants universitaris

Amb aquesta iniciativa, defensada pel diputat i exalcalde de Ripoll Jordi Munell, el Parlament constata el necessari equilibri territorial per al conjunt de la ciutadania de Catalunya en l’accés als estudis universitaris

Quina mena d’ajuts són?

L’objecte d’aquesta convocatòria és concedir ajuts per a la mobilitat comarcal a les famílies residents a les comarques de l’Alt Pirineu, la Vall d’Aran i el Solsonès (APA) en què algun dels seus membres estigui matriculat en una universitat del sistema universitari català en el curs acadèmic per al qual se sol·licita l’ajut (curs 2022-2023). La mobilitat s’entén com a desplaçament i allotjament fora de la comarca on es té la residència familiar.

Aquests ajuts creats l’any 2005, però, van començar beneficiant estudiants de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran i van incorporar també beneficiaris de la comarca del Solsonès des de l’any 2007. És per això que Junts també ha volgut demanar-ne la concessió per les comarques del Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà, ja que reuneixen unes condicions molt similars a les comarques que ja disposen d’aquests ajuts.