L’Erol rep un dels Premis Bonaplata per la seva publicació “El Tren a l’Alt Llobregat”

La revista ha rebut el Premi Especial de Patrimoni per a la Reivindicació del Patrimoni Industrial

La revista L’Erol ha rebut un dels Premis Bonaplata per al número titulat “El Tren a l’Alt Llobregat”. Concretament, el guardó que s’ha concedit a la revista és el Premi Especial de Patrimoni per a la Reivindicació del Patrimoni Industrial, que ha volgut recompensar la recerca de L’Erol sobre la història del ferrocarril de l’Alt Llobregat. Un gran treball de participació ciutadana que reivindica el patrimoni del territori del Berguedà i el Bages.

De fet, Els Premis Bonaplata, organitzats per l’AMCTAIC (Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya), obsequien aquells estudis i treballs de recerca que investiguin el patrimoni industrial, científic i tècnic de Catalunya, cosa que sol fer L’Erol de forma habitual.

L’acte va ser presidit per Sònia Hernàndez, directora general del Patrimoni cultural de la Generalitat i també va comptar amb la presència de Joan Munt, que va obrir l’acte en nom de Josep Alabern, president de l’Associació del MNACTEC, absent per malaltia.

Jaume Perarnau, director del MNACTEC, va incidir en el present i futur del Patrimoni Industrial, basat en la recerca, conservació i difusió del patrimoni. Perarnau també va parlar de la creació propera de la Catedra de Patrimoni de la USB.

Els encarregats de recollir el premi van ser Rosa Serra, directora de L’Erol i presidenta de l’àmbit i Jordi Alonso, coordinadors del número guardonat.