Els berguedans podran esquiar a la Molina a preus bonificats: com es poden tramitar les peticions?

El Consell Comarcal del Berguedà renova el conveni que va iniciar-se l'any 2019

El Consell Comarcal del Berguedà i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han renovat el conveni perquè els berguedans puguin esquiar a preus bonificats la temporada 2023-2024 a l’estació d’esquí de La Molina. Aquesta col·laboració es va iniciar el 2019.

La signatura del conveni ha tingut lloc a les oficines de l’estació cerdana de La Molina. En representació de l’ens comarcal berguedà ha signat el president Ramon Caballé i per part de Ferrocarrils, el director de La Molina, Xavier Perpinyà. Aquest conveni té vigència d’un any i és prorrogable quatre anys.

Amb aquest conveni es vol fomentar la pràctica d’esports de muntanya i de neu entre els habitants i escolars de la comarca, afavorir-ne l’aprenentatge i l’afició per aquests esports, per formar nous esquiadors que esdevindran els esportistes i usuaris de les estacions en el futur.

Poden optar als preus bonificats les persones empadronades al Berguedà des de fa 3 o més anys d’antiguitat i els alumes escolaritzats als centres del Berguedà per al curs 2023-2024.

Com es poden tramitar les peticions?

Les peticions podran tramitar-se presencialment i de forma electrònica. Per sol·licitar-la de forma presencial, caldrà imprimir la sol·licitud del model de forfet que es vol i la documentació requerida per obtenir la bonificació en el preu del forfet i presentar-la al Consell Comarcal del Berguedà. L’horari d’atenció al públic és els matins de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h i les tardes de dimarts i dimecres de 15 h a 18 h.

Per poder tramitar-ho de forma electrònica és necessari disposar de certificat digital i omplir i enviar la sol·licitud que hi ha a la Seu Electrònica de la web del Consell Comarcal del Berguedà o al següent enllaç.

Un cop rebuda la sol·licitud, el Consell Comarcal en comprovarà les dades i la documentació aportada. Si és correcta, ho enviarà al registre de La Molina perquè tramitin el forfet amb la bonificació. Si falta alguna informació, documentació o dades, el Consell Comarcal ho requerirà a la persona interessada que tindrà un termini de 10 dies hàbils per aportar-la.

Finalment, amb la documentació aportada i el registre, caldrà adreçar-se a les oficines centrals de l’estació d’esquí de La Molina, on l’usuari haurà de fer-se una fotografia i abonar l’import que li pertoqui. Finalment es lliurà el forfet.

Es pot consultar tota la informació sobre com tramitar la bonificació en aquest enllaç.