Els preus del lloguer pugen un 15% a Berga i freguen els 500 euros

Durant el tercer trimestre de l'any, es van signar 95 contractes de lloguer a Berga, més d'un al dia

Blocs de pisos al barri de Santa Eulàlia de Berga
Blocs de pisos al barri de Santa Eulàlia de Berga

Els preus dels lloguers s’han disparat un 15% a Berga el tercer trimestre de l’any respecte al 2022. És la pujada més forta dels últims anys, i ja se situen als 482,19 euros de mitjana, segons dades del departament de Territori.

La mitjana es calcula a partir dels dipòsits de les fiances, i és l’estadística més fiable del que paguen de debò els que lloguen un pis, molt sovint menys del que apareix als anuncis de les immobiliàries.

El preu del tercer trimestre és el més alt des que hi ha registres, i l’increment anual més important.

Un contracte cada dia

El ritme de contractes ha estat alt durant tot l’any. A Berga, se’n van signar 95 de juliol a setembre, i 255 des de l’inici de l’any.

Tot i la crescuda dels preus, Berga continua per sota de capitals veïnes, com Manresa i Puigcerdà.

Preus disparats a tota la comarca

Els preus dels lloguers són bastant homogenis a tota la comarca, i van dels 427 euros de Gironella fins als 529 de la Pobla de Lillet. A Gironella, es van signar 22 contractes durant el tercer trimestre. El departament ofereix dades dels municipis on almenys n’hi va haver cinc.