Pagar nòmines amb els ingressos de la zona blava: els treballadors de BRG Serveis demanen cobrar al dia

La direcció ha hagut d'avançar diners de la taxa d'aparcaments per pagar els treballadors davant dels retards de l'Ajuntament

Els treballadors de l’empresa municipal BRG Serveis, que gestiona, entre d’altres, la zona blava de Berga, l’Oficina Local d’Habitatge i la neteja dels edificis municipals, denuncien que sovint cobren amb uns dies de retard respecte a la resta de treballadors de l’Ajuntament. “Des del covid, ha passat cinc o sis vegades”, expliquen fonts sindicals a l’Aquí Berguedà.

Segons els representants dels treballadors, l’Ajuntament de Berga tracta BRG Serveiscom si fos una empresa externa“: paga a través de factures i amb retard. I això causa perjudicis als treballadors: “si t’arriba la quota de la hipoteca el dia 28, va molt malament que et paguin la nòmina uns quants dies més tard”, expliquen.

Ingressos de la zona blava

En algunes ocasions, la direcció de BRG Serveis ha pogut “trampejar la situació” avançant les nòmines amb fons propis, com els ingressos de la zona blava. Però, en altres casos, no han arribat els diners, l’Ajuntament ha pagat tard, i els treballadors n’han acabat assumint les conseqüències. “No ens deuen cap mes, totes les nòmines estan pagades, però ens queixem dels dies de retard i reclamem ser tractats com la resta de treballadors municipals”, diuen.

Una quarta part dels ingressos de BRG Serveis previstos per al 2023 provenen de la taxa d’aparcaments, és a dir, del que paguen els conductors per la zona blava. La resta són transferències directes de l’Ajuntament de Berga per a la neteja dels edificis municipals, per a la neteja de la residència Sant Bernabé i per a la gestió de l’Oficina Local d’Habitatge.