“Gerro d’aigua freda” per a l’enderroc de l’edifici de Finques Ciutat: el concurs ha quedat desert

L'Ajuntament intentarà accelerar el segon intent de licitació perquè l'enderroc es pugui fer abans de Patum. Si el calendari no quadra, l'obra podria ajornar-se un any per no entorpir ni Corpus, ni l'estiu, ni els actes de tardor al carrer Major (Portal Attack, Berga Bolet...).

Nou contratemps per a l’enderroc de l’edifici de Finques Ciutat, del mig del carrer Major de Berga. El concurs per adjudicar l’obra a una empresa ha quedat desert. L’única empresa que s’hi va presentar “no encaixava bé amb l’import màxim de la licitació i des d’un punt de vista jurídic es va creure que s’havia de rebutjar”. Ho ha explicat a l’Aquí Berguedà el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, després que Regió7 avancés la notícia aquest diumenge.

El mateix Serra ha admès que “és un gerro d’aigua freda” que no hi hagués més aspirants i que el concurs hagi quedat desert, però ha confirmat que la intenció del govern és tornar a treure l’obra a concurs “com més aviat millor” per intentar encaixar l’enderroc abans de Corpus.

El calendari apreta

De fet, des d’un primer moment, el calendari ha estat un dels principals condicionants, segons el govern, per tirar endavant l’enderroc. Serra ha dit en més d’una ocasió que volen evitar que l’enderroc sigui en determinats moments de l’any. Patum és una de les setmanes a esquivar, però l’estiu i l’inici de tardor també, amb l’època de terrasses i esdeveniments importants com la Portal Attack i la Berga Bolet marcats en vermell al calendari.

Ara, tot i l’imprevist i el fet que el calendari s’estrenyi encara més, el regidor d’Urbanisme manté la premissa d’evitar aquests mesos. “Encara tenim temps d’evitar la Patum. No gaire, però en tenim. És preferible trobar aquest encaix abans de la Patum, que no pas esperar tot un any a fer l’enderroc, i per això accelerarem tant com es pugui”, ha confirmat, deixant clar que si no és possible tirar-ho endavant abans de Corpus, l’obra haurà d’esperar a passada la tardor i les festes de Nadal vinents.

Una reivindicació històrica

L’actuació ja era un dels compromisos que la CUP i ERC van pactar amb Junts el 2022 per guanyar-se el sí del principal grup de l’oposició. També és una reivindicació història de la unió de botiguers de la ciutat per tal d’esponjar la zona i fer-hi entrar més llum. Però fins ara havia quedat encallada sistemàticament.

Quan s’executi, l’actuació permetrà tirar a terra un edifici que l’Ajuntament va adquirir fa gairebé 20 anys. És el que hi ha a mà esquerra del carreró que puja des del carrer major fins a la plaça del Forn. L’enderroc, doncs, servirà per eixamplar un carrer molt estret. L’enderroc costarà uns 80.000 euros.