Sepp Kuss: “L’etapa berguedana és un somni, és un paradís del ciclisme”

Ha estat la gran sensació de la sortida de la sisena etapa de la Volta i assegura s’hi ha trobat un ambient comparable amb el de les grans cites ciclistes mundials.

Espectacular benvinguda de Berga als corredors que aquest dissabte han pres la sortida de la sisena etapa de la Volta a Catalunya. L’eix central del passeig de la Indústria ha quedat ple d’autobusos i bicicletes des de primera hora del matí, camuflats entre una afició imponent.

Però si els aficionats esperaven algú en particular, aquest era Sepp Kuss, el gran ambaixador del pilot per portar la Volta al Berguedà. A l’autobús del seu equip, el Team Visma, l’han esperat els integrants de la Penya Ciclista Sepp Kuss, que s’ha creat al Berguedà arran de la bona relació que el corredor hi té. De fet, la Penya s’ha fet seu el revolt de la capella de Sant Antoni, des d’on preveu animar Kuss en la pujada final a Queralt.

Després de fotografiar-se amb la Penya, Kuss i els seus companys d’equip s’han dirigit a l’escenari per on han passat tots els ciclistes. Els han presentat un per un i quan el nom de Kuss ha sonat pels altaveus, el Vall ha esclatat. El bullici només ha estat equiparable al moment de la presentació de l’eslovè Tadej Pogačar, líder de cursa i, ara mateix, millor ciclista del món, segons el rànquing oficial.

Superada la presentació, Kuss ha dit a l’Aquí Berguedà “l’etapa berguedana és un somni” i que l’ambient que ha trobat a Berga demostra que “això és un paradís del ciclisme”. Ha deixat clar que fa dies que espera aquesta etapa i que fins i tot l’ha sorprès la rebuda: “En tinc moltes ganes, serà un dia molt especial, ha quedat en xoc quan al bus he vist tanta gent i quan he baixat i he notat tanta estima”.

Sobre el recorregut, el ciclista ha deixat clar que l’etapa es pot trencar en qualsevol moment: “Hi ha moltes possibilitats, les pujades són molt exigents, però les baixades són molt tècniques, ens trobarem carreteres molt estretes, hem d’estar preparats pel bon asfalt, però també pel mal asfalt. Serà molt divertit”.

Landa: “És molt bonic veure la Volta així”

Des de la mateixa zona, el basc Mikel Landa, segon a la general, ha assegurat que “és molt bonic veure la Volta així” i ha pronosticat “una batalla molt maca entre els 10 primers classificats durant aquesta jornada”. En la mateixa línia, el colombià Nairo Quintana ha dit que “tothom sap que és un moment decisiu, trobarem rampes molt inclinades i pot passar de tot”.

El rival a batre és Pogačar, el líder. I en el seu equip, l’UAE, hi ha un català, Marc Soler. A l’Aquí Berguedà el vilanoví ha deixat clar que  l’UAE va a guanyar l’etapa: “Veurem que passa, però anem a això”. I ha apuntat que l’etapa berguedana és l’apoteosi d’una Volta que “s’està fent molt dura”. I un últim testimoni. Un altre català, Pau Miquel, del Kern Pharma, coincideix amb la majoria que el recorregut de l’etapa és “molt exigent”, i reivindica la zona: “És un territori impressionant, el conec des que vaig començar a anar en bici i segur que serà espectacular”.