Trànsit de Setmana Santa a la C-16 al Berguedà: les noves mesures per evitar que les cues també col·lapsin els pobles

El Servei Català de Trànsit anuncia un reforç de les mesures, després de pactar-ho amb ajuntaments i Consell Comarcal: talls d'accessos a pobles, panells informatius, noves senyalitzacions...

Bateria de mesures del Servei Català de Trànsit per “ordenar i regular” el trànsit a la C-16 a l’Alt Berguedà i també a l’interior dels municipis que hi toquen. Són mesures que Trànsit ha pactat en les últimes setmanes amb els ajuntaments i el Consell Comarcal del Berguedà i que, segons fonts de l’ens, “busquen ordenar, més que no pas restringir”.

Són quatre mesures especials: una, per a l’operació sortida (en sentit nord), dijous, 28, i divendres, 29; i tres més per a l’operació tornada (en sentit sud), diumenge, 31 de març, i dilluns, 1 d’abril.

Un panell informatiu just abans de l’entrada sud de Berga

Tant aquest dijous com divendres, Trànsit ha acordat instal·lar un panell informatiu al punt quilomètric 95,2 de la C-16 en sentit nord. És uns metres abans de la sortida sud (la del càmping), s’ha activat aquest dijous a la tarda i tornarà a funcionar divendres des de primera hora del matí. I s’hi alternaran dos missatges:

  • S’especificarà que, a uns dos quilòmetres de distància, la carretera perdrà un carril, ja que els cotxes, com és habitual en caps de setmana, trobaran el carril lent tallat al final de l’autovia.
  • S’informarà si hi ha congestió a l’interior de Berga per evitar que els cotxes hi entrin per esquivar les retencions.

La sortida per accedir a Guardiola, de baixada, tallada

És una mesura que s’aplica des de fa unes setmanes, amb la idea que els cotxes encallats a la C-16 no entrin a Guardiola de Berguedà en les operacions tornada. Els caps de setmana convencionals, s’aplica cada diumenge des de les 15 h fins a les 20 h. Aquest pont, però, la idea és que la mesura s’apliqui tant diumenge, 31 de març, com dilluns, 1 d’abril, que és festiu.

El tall és a l’entrada nord al municipi (Guardiola-Terradelles), en sentit Barcelona. Se senyalitza amb una pantalla i cons a terra que impedeixen el pas de vehicles. Els cotxes que topin amb el tall i hagin d’entrar a Guardiola hauran de fer-ho per la següent sortida: en lloc d’entrar pel nord del municipi, ho faran per la zona de les piscines.

Canvi de senyalització a l’accés a Bagà per tal que els cotxes redueixin la velocitat

Una altra de les accions previstes per l’operació retorn de diumenge i dilluns és el canvi de senyalització a la sortida de la C-16 cap a Bagà, pel passeig Gibellàs, en sentit sud. És la sortida que permet als vehicles que venen del Túnel del Cadí accedir a Bagà per la zona de l’institut.

Quan ho fan, els conductors troben un cediu el pas, i això fa que la majoria no redueixin prou la velocitat, malgrat que passen a circular per un nucli urbà. Per obligar els vehicles a aturar-se en aquest encreuament i garantir la seguretat viària a la zona, tant diumenge com dilluns s’hi col·locarà un stop que els faci aturar.

Pas exclusiu per a veïns a la Rodonella

I la tercera modificació especial per aquesta Setmana Santa és a la Rodonella. Per evitar que els cotxes de les cues hi entrin per fer drecera, diumenge i dilluns Trànsit senyalitzarà l’entrada al municipi en sentit sud com a via de pas exclusiu per a veïns. Se senyalitzarà amb un cartell informatiu a la sortida de la C-16.