Trànsit tallarà cada diumenge l’entrada nord a Guardiola per barrar el pas als que esquiven les cues de la C-16

El tall de l'accés començarà a les tres de la tarda i s'allargarà fins les 8 del vespre, cada diumenge a partir d'aquesta setmana i fins a nova ordre.

El carrer principal de Guardiola, per on passen els cotxes que intenten esquivar les cues de la C-16. NIA ESCOLÀ / ACN

Trànsit recupera una mesura a la C-16 a l’Alt Berguedà que s’havia aplicat anys enrere. A partir d’aquesta setmana i fins a nova ordre, l’entrada nord a Guardiola de Berguedà quedarà tallada des de les tres de la tarda (15 h) fins a les vuit del vespre (20 h). L’objectiu és evitar que els cotxes que circulen per la C-16 es desviïn cap al centre de Guardiola i hi passin a gran velocitat o, directament, col·lapsin el poble, intentant esquivar les cues de l’operació tornada.

Fa unes setmanes, els ajuntaments afectats pels col·lapses sistemàtics a la C-16 es van reunir amb el Servei Català de Trànsit i una de les peticions que es va posar sobre la taula va ser aquest tall de l’accés a Guardiola. Trànsit es va comprometre a estudiar-lo i s’hi va acabar avenint. De fet, diumenge passat ja es va aplicar durant una estona, però el tall es va acabar aixecant perquè l’Ajuntament no en va tenir coneixement previ i no va poder avisar els veïns, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcalde, Ferran Sayes.

El tall se senyalitzarà amb una pantalla i cons al terra que impediran el pas de vehicles cap a dins del poble, des del punt exacte en què els cotxes es desvien de la C-16. “És un sistema de senyalització calcat al que s’utilitza a Berga tant els divendres com els diumenges”, ha clarificat Sayes.

Els cotxes que topin amb el tall i hagin d’anar a Guardiola hauran de fer-ho per la següent sortida. En lloc d’entrar pel nord del municipi, entraran per la zona de les piscines.

La idea —ha dit l’alcalde— és que el tall duri mentre s’allargui la temporada d’esquí i que es repeteixi tantes vegades com calgui, atenent els caps de setmana de més afluència de cotxes a la carretera.