Queralt Torradeflot, convocada amb la selecció catalana absoluta de futbol

La futbolista de Berga és una de les 20 convocades per Xavi Llorens per disputar el partit que enfrontarà Catalunya i la selecció de Paraguai, aquest diumenge, a l'Estadi de Palamós.

Queralt Torradeflot, en un partit amb el seu equip, l'Europa. CE EUROPA

Queralt Torradeflot (Berga, 1997) ha estat convocada per la selecció catalana absoluta. El seleccionador, Xavi Llorens, ha escollit la futbolista de l’Europa com una de les 20 integrants del combinat català que s’enfrontarà aquest diumenge, 7 d’abril, a la selecció de Paraguai, a l’Estadi de Palamós.

Amb la convocatòria, Torradeflot es converteix en la segona jugadora de la història de l’Europa que és cridada per la selecció catalana absoluta, després de Laura Queraltó. D’ella, el seleccionador n’ha destacat durant l’anunci de les convocades que “és probablement la jugadora que té més talent de la convocatòria, que representa millor el futbol que ens agrada de dominar la pilota i de manar al camp”. En aquesta línia, Llorens ha afegit que Torradeflot “té molt criteri a l’hora de jugar el futbol que volem” i —diu— “ens donarà bons resultats i la bona imatge que volem donar del futbol femení català”.

Formada al Berga, al Barça i al Vic Riuprimer, abans de fer el gran salt a l’Europa

Queralt Torradeflot va començar jugant a futbol al Berga. Hi va ser des de benjamina fins que va fitxar pel Barça, quan era infantil de segon any. Va jugar al conjunt blaugrana tota l’etapa de juvenil i una temporada al filial, i va coincidir amb jugadores que actualment són de talla mundial com Aitana Bonmatí o Mariona Caldentey. Després, va fitxar pel Vic Riuprimer, de Nacional, i s’hi va estar 8 anys. Fins que l’Europa va picar la porta.

A l’Europa, Torradeflot va debutar a 2a RFEF Femenina, la tercera categoria espanyola del futbol femení, i va ser una de les artífexs de l’ascens de l’equip a 1a RFEF, la categoria on juga aquesta temporada. Les escapolades comparteixen categoria amb el Barça B, l’Espanyol o el Deportivo de la Corunya, i lluiten per salvar la categoria.