Les associacions de veïns del barri vell de Berga planten el Consell per parlar del porta a porta i demanen més accions

La reunió estava programada per aquest dimarts, però les cinc associacions de veïns de la zona han fet arribar un comunicat a l'ens en què demanen que s'ajorni per donar temps a valorar les últimes mesures aplicades.

Aquest dimarts els representants veïnals del barri vell estaven citats a una reunió al Consell Comarcal del Berguedà per valorar el porta a porta a la zona, però van decidir no anar-hi. En comptes de personar-s’hi, van enviar una carta a l’equip tècnic de l’administració en què explicaven els motius de la plantada i demanaven un ajornament de la trobada “sine die” per tal de fer-la “quan el Consell disposi dels informes pertinents i concloents sobre les últimes mesures aplicades”.

I és que tot just fa quinze dies que el Consell ha instal·lat uns plafons als punts negres d’abandonaments d’escombraries al barri vell amb el lema “I tu, com t’imagines el teu carrer?”. Aquests plafons es van instal·lar el 20 de març, quan les associacions de veïns ja estaven citades la reunió d’aquest dimarts, i per això entenen que no han passat prou dies per valorar si les mesures estan sent efectives.

Més mesures

A banda, en el comunicat que han enviat a l’ens, les associacions recalquen que “cal continuar aplicant més mesures, alternatives i complementàries a les ja iniciades” per combatre un incivisme que entenen que és “persistent”.

De fet, apunten que “de moment el bujol groc no té l’efecte desitjat” i recriminen que continuen havent-hi acumulació d’escombraries en punts determinats fora de les hores en què cal deixar-les al carrer. I insisteixen que cal rectificar el model de recollida en zones del barri vell: “Si cal, incrementar la periodicitat de recollida. Com a mínim la fracció orgànica, que és la que provoca més risc higiènic i de salubritat”.