Les obres a la futura carretera que connectarà Berga i Solsona començaran aquest estiu

La Generalitat treu a concurs la primera de les fases, que consistirà en la millora del tram de carretera que va des del trencant per entrar a Montmajor fins a l'enllaç amb la futura variant de Pegueroles.

Trencant de la C-26 per accedir a Montmajor. A.G.

El Departament de Territori ha licitat les obres de millora de la B-420 que va des del trencant per accedir a Montmajor fins a la variant de Pegueroles. Tècnicament, el tram uneix els termes municipals de Navès i l’Espunyola, tot i que a la pràctica la intervenció queda lluny dels nuclis urbans de totes dues poblacions.

Els treballs començaran aquest estiu i s’allargaran 23 mesos, és a dir, gairebé dos anys. S’hi invertiran 13,7 milions d’euros i comportaran l’eixamplament de la carretera dels 5-5,5 metres actuals als 9 que hi ha previstos. També se suavitzaran els revolts d’una carretera que transcorre per un entorn d’orografia accidentada.

Noves rotondes

L’actuació a la B-420 també incorporarà la construcció de rotondes en els encreuaments de la via amb la B-421 —que permet entrar a Montmajor per baix i que va a parar la plaça del Mercat— i amb la C-26 —que és la carretera que actualment s’utilitza per anar a Solsona i que transcorre per Sant Martí de Correà, el nucli de Navès, l’Aiguadora i Olius.

Aquestes dues noves rotondes a la B-420 tindran un diàmetre exterior de 48 metres i substituiran les actuals interseccions, sense carril central d’espera i que obliguen als conductors d’un sentit a envair el carril contrari per canviar de carretera.

Dos nous viaductes

L’obra també preveu la construcció de dos viaductes: un, de 160 metres de longitud, per eliminar un tram de revolts de l’actual carretera, i un altre, de 31 metres, per superar la riera de l’Hospital.

A banda, l’obra també servirà per fer la reposició de camins que quedin interceptats pel nou traçat, per millorar l’accés a diversos camins, per senyalitzar i abalisar determinats trams i per aplicar diverses mesures d’integració en l’entorn.

Traçat de la intervenció que començarà aquest estiu. TERRITORI