La Farsa presenta Anna Frank

General

Els alumnes de l’escola de la Llar Santa Maria de Queralt fan l’última Patum a l’edifici del carrer Balmes de Berga

Els alumnes de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, de Berga, han fet avui la seva pròpia Patum. Enguany amb doble sessió, una al migdia, amb alumnes del centre; i una altra a la tarda, en aquest cas per part d’exalumnes. Se n’ha fet una edició especial per celebrar els 30 anys de la Patum de la Llar i per ser l’últim que la Patum al pati de l’escola actual, ja que l’any que ve ja s’hauran traslladat a l’escola nova, que s’està construint al capdamunt de la Rasa del Canyet.
En total, entre alumnes i exalumnes, han participat a la Patum de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt un centenar de nois i noies, per a les diferents comparses de la festa. De plens només se n’han fet a la tarda; al matí s’ha fet un salt de Patum complet amb tirabols però sense salt de plens. La jornada, amb doble edició, ha estat un èxit, segons ha destacat Fina Canal, gerent de l’Associació Pro Disminuïts del Berguedà.
Els participants han fet els seus salts i s’ho han passat molt bé, tant els nois i noies que actualment estudien al centre, com els que ja fa uns anys que van plegar, i que avui han tingut la oportunitat de tornar a fer Patum. Fina Canal, que ha qualificat la Patum de la Llar com la ‘Patum de la Innocència’. Una Patum que malgrat canviarà d’escenari es continuarà fent. Tot i el trasllat cap al nou edifici, que és previst que es faci a començament de l’any que ve, la idea és que els alumnes de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, de Berga, continuïn fent Patum cada any, com s’ha fet des de fa tres dècades.

Comentaris