Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La Patum infantil completa s’escurça per culpa de la pluja

La pluja que ha caigut insistentment aquesta tarda a Berga ha obligat els organitzadors de la Patum infantil a escurçar la Patum completa. La festa ha començat ja sota un plugim persistent que s’ha convertit de seguida en un xàfec fort. Això ha fet que els cuidadors de la Patum infantil haguessin de prendre una decisió sobre la continuïtat de la festa. S’ha suspès durant una estona, mentre queia la precipitació més intensa. En aquells moments, bona part dels patumaires han hagut de buscar un refugi a les zones cobertes de la plaça, als bars, sota els balcons o han aguantat estoicament sota paraigües.
La Patum s’ha reprès, però amb l’anunci que quedava eliminat el tercer salt, de manera que s’ha passat del segon al quart, amb la intenció d’alleugerir el desenvolupament de la festa. L’organització ha promès que, si el temps ho permetia, la suspensió del tercer salt quedaria compensada amb més tirabols, però la pluja al final de la tarda tampoc no ha permès allargar la Patum fins més enllà de 2/4 de 9 del vespre.
Al matí, en canvi, la Patum infantil de lluïment s’ha desenvolupat sense incidents, i amb bones condicions climatològiques. La Patum del migdia ha acabat amb l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat de Berga al fundador de la Patum infantil, Joan Rafart, que va iniciar la festa ara fa 52 anys.
Mentre durava la Patum, han caigut a Berga 6,6 litres per metre quadrat, segons dades de Meteoclimatic. La pertorbació ha castigat sobretot la zona nord de la comarca, amb 10,7 litres a La Pobla i 11,4 a Bagà.

Comentaris