General

Cauen a Berga 53 litres per metre quadrat en plena celebració de la Patum

Un dels dies més plujosos de l’any ha deixat a Berga avui 53 litres per metre quadrat. La precipitació ha estat constant, persistent i generosa i ha caigut amb força en plena celebració de la Patum de Lluïment, aquest migdia.
Milers de persones han seguit la Patum des de la plaça sota paraigües i des del balcó de l’Ajuntament, a la primera fila, han contemplat el desenvolupament de les comparses el president de la Generalitat, José Montilla, i l’alcalde de Berga, Juli Gendrau.
Acabada la festa, ha continuat plovent, i ho ha fet durant tota la tarda, perdent intensitat a mesura que avançava el vespre. La pertorbació ha estat generosa a tota la comarca, i especialment a la zona nord, on ha deixat 51,6 l/m2 a Bagà, i han abastat tot el Berguedà, amb 38,8 l/m2 a Viver i Serrateix i 49 l/m2 a Gironella.
A l’inici de la Patum completa, el cel estava cobert sobre la plaça de Sant Pere de Berga, però sense deixar precipitacions. Les previsions apunten a una treva, tot i que la temperatura continua sent freda.

Comentaris