General

El pilot d’Avià Marc Coma fa tercer en la primera etapa del Pax Ral·li, de Lisboa

Ahir va engegar a Lisboa el Pax Rally, segona prova de les Dakar Series que es van inaugurar a Hongria i Romania l’abril passat, on els pilots Repsol tornen a sortir entre els favorits tant en la categoria de cotxes com en la de motos. Luc Alphand va aconseguit la victòria de l’etapa d’ahir en cotxes, per davant de Sainz i de De Villiers.
En motos, el pilot d’Avià Marc Coma va cedir un minut i quinze segons respecte del portuguès Rubén Faria, i tres respecte de Cyril Despres. El pilot Repsol participa a cavall d’una moto com la que va utilitzar al Ral·li Centreuropeu, és a dir, la KTM 690 Rally amb uns dipòsits modificats, una mica més estrets que els habituals.
L’etapa d’ahir va ser probablement la més dura i complicada de les que s’esperen en aquesta carrera, i va portar els pilots des de Lisboa fins Castelo Blanco, a prop de la frontera amb Espanya a Extremadura. Després de 160 quilòmetres d’enllaç, van disputat una especial de 223 quilòmetres que es va caracteritzar per un terreny molt variat, amb zones molt revirades i desnivells importants. Van ser pistes molt seques, de terreny amb sorra i sovint molta pols, la qual cosa va dificultar força el pilotatge.
Avui el ral·li tornarà a acabar a prop de Lisboa, encara que per un recorregut diferent, que constarà de 43 quilòmetres d’enllaç, i una especial de 199 quilòmetres. Finalment, els pilots tindran un altre enllaç de 155 quilòmetres fins Benavente, a uns 50 quilòmetres de la capital portuguesa.

Comentaris