General

Un temporal de pluja i pedra ocasiona danys diversos a Castellar de n’Hug i deixa el poble tota la nit sense aigua

Nit de pluja ahir a molts punts de Catalunya. El Berguedà també va ser una de les comarques on el temporal es va fer notar. Es van registrar 73 litres a Gisclareny, 40 litres a la Pobla de Lillet, menys en van caure a la zona sud de la comarca, 7 per exemple a Gironella, i 10 a la Quar. Res a veure amb les pluges que van caure a l’alt Berguedà, destacant els 109 litres de Castellar de n’Hug. Un temporal d’aigua i també de pedra, que ha fet molt mal a la població. Esllavissades, teules fetes malbé, clavegueres embussades, inundacions a horts i camps, danys a algun habitatge i a cotxes que hi havia aparcats el carrer, i el més destacat, l’avaria en una canonada d’aigua que ha deixat a una part del municipi sense aigua aquesta passada i bona part d’aquest matí, segons ha argumentat a Ràdio Berga Montserrat Armengol, de la Fonda Fanxicó.
A banda d’afectacions de petita consideració, alguns veïns també s’han queixat que hi ha un problema que es repeteix cada vegada que hi ha un temporal: una part del poble de Castellar de n’Hug es queda sense telèfon. I hi ha problemes també als telèfons mòbils, que aquest matí encara no funcionaven. S’està treballant per resoldre els desperfectes, i a aquesta hora s’han netejat ja carrers i carreteres i s’ha solucionat el tall d’aigua, i les cases que s’havien quedat sense subministrament durant tota la nit i part del matí ja en tornen a tenir.

Comentaris