PeuSA MAig 2020

General

L’alcalde de Casserres adverteix del perill que Sorsa marxi del Guixaró si no es fa un nou vial d’accés a l’empresa

L’Ajuntament de Casserres tem que l’empresa Sorsa, ubicada al Guixaró, marxi de la colònia si no es fa un nou accés perquè els camions puguin accedir amb condicions a aquesta indústria, que es dedica al sector del plàstic: fabrica fleix (que és un producte per a embalatge). La voluntat de l’equip de govern de Casserres (de CiU) és crear un nou vial però topen amb l’oposició de l’Associació de Veïns del Guixaró i dels regidors d’ERC, a l’oposició, que han fet arribar al·legacions a la Generalitat. Per això, de moment el projecte està encallat, segons ha dit a Ràdio Berga l’alcalde de Casserres, Serafí Costa.
Perillen 45 llocs de treball si no tira endavant aquest projecte, que no només inclou el nou accés a l’empresa sinó també la rehabilitació de la colònia. Es renovaria l’asfalt dels carrers i es construiria un nou vial perquè els camions puguin arribar fins a la fàbrica ‘dignament’, ja que actualment es troben amb molts problemes. Precisament, l’empresa de transports que té contracte amb Sorsa és qui ha demanat un nou accés per poder continuar fent el servei.
Per tal que l’empresa Sorsa no tanqui la planta del Guixaró per traslladar la producció a l’altra empresa que té a Sant Quirze del Vallès i deixi sense feina les 45 persones que hi treballen actualment, l’Ajuntament de Casserres està negociant aquests dies amb la Generalitat. S’ha fet alguna reunió i hi ha altres trobades previstes per tractar aquest tema. L’alcalde confia que les negociacions arribin a bon port i no s’hagi d’arribar a l’extrem de deixar escapar una empresa perquè l’Associació de Veïns del Guixaró està en contra de les obres que contemplen la remodelació urbanística.
El projecte que va presentar l’Ajuntament de Casserres a la Generalitat per rehabilitar la colònia s’inclou en els ajuts del Pla Director de les Colònies del Llobregat. L’actuació té un pressupost d’uns 660.000 euros, dels quals el govern català n’aporta el 50% i la resta els hauria de finançar l’Ajuntament. En aquest sentit però, el consistori ja compte amb el compromís de l’empresa Sorsa d’assumir aquesta altra meitat. Per tant, gràcies a l’aportació econòmica de l’empresa es podrien fer millores a tota la colònia, no només es faria el nou accés a la fàbrica. Segons l’alcalde és una oportunitat per intervenir al Guixaró, i a més, també ha volgut deixar clar que si les obres tiren endavant la voluntat de l’empresa és fer una ampliació amb nova maquinària i d’uns deu llocs de treball més.

Comentaris