First Stop

General

L’Ajuntament de Berga està estudiant quin projecte s’adequa més a l’ajut de 2,9 milions d’euros del govern de l’estat

El Berguedà rebrà uns 7 milions d’euros dels ajuts que el Govern central destinarà als ajuntaments per incrementar les inversions de cara al 2009. Es tracta d’una mesura que adopta l’estat per ajudar a pal·liar la crisi, ja que aquest Pla d’Inversió Municipal establert pel govern central aportarà una pluja de milions que no eren previstos als pressupostos del 2009 dels ajuntaments. L’ajut extraordinari que ja ha aprovat l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero arriba als 8.000 milions d’euros per a tot l’estat, una quantitat que es reparteix segons el nombre d’habitants de cada municipi. Això fa que s’inverteixin uns 175 euros per cada persona. Per tant, en el conjunt del Berguedà li toquen uns 7 milions d’euros, i a la capital, Berga, 2,9 milions d’euros. Uns diners que s’han d’invertir en un projecte que no estigui pressupostat, que no sobrepassi els 5 milions d’euros, i que es pugui licitar abans del 13 d’abril de l’any que ve. Ha de reunir una sèrie de requisits, i això fa que l’equip de govern estigui estudiant aquests dies quin projecte es pot adequar a aquests ajuts. De moment, segons ha dit l’alcalde, Juli Gendrau, hi ha més d’una alternativa sobre la taula i no ha volgut concretar-ne cap.
A més, el projecte haurà de comptar amb el consens d’altres grups polítics, tenint en compte que CiU governa amb minoria a l’Ajuntament de Berga. El consistori té temps fins al 24 de gener per presentar la memòria valorada, i per això, ara és una de les prioritats.
L’Ajuntament de Berga ha de decidir en què invertirà els milions de l’Estat, tenint en compte els requisits que s’han de complir. De moment l’equip de govern no ha volgut avançar cap dels projectes que està valorant, ara bé, hi ha col·lectius que s’han fet sentir, i han recordat al consistori que cal una inversió per fer una nova escola de música, una nova escola bressol, o bé una estació d’autobusos, entre d’altres. Sigui quin sigui el projecte pel qual aposti l’Ajuntament de Berga, un cop es dugui a terme l’obra que finançarà el govern estatal s’haurà de fer amb personal que estigui a l’atur.

Estic amb tu

Comentaris