PeuSA MAig 2020

General

Josep Noguera rebrà dissabte el premi Ciutat de Berga a la Cultura

L’historiador berguedà Josep Noguera Canal rebrà aquest dissabte, dia 13, el premi a la Cultura, una distinció que lliura cada any l’Ajuntament de Berga. El premi es tria entre les propostes que fan els grups polítics amb representació al consistori local, les entitats i les propostes ciutadanes. Enguany el consistori ha recollit més de cinquanta propostes, i entre els set candidats que hi havia, la persona amb més suports va ser Josep Noguera, que s’ha mostrat satisfet pel guardó.
Noguera és autor de diferents llibres que han ajudat a divulgar el coneixement de la història de la mineria, el Canal Industrial, de la Patum, és autor d’un recull de persones berguedanes que van morir al front durant la guerra civil, i també ha publicat articles en revistes com l’Erol, i entre d’altres, ha col·laborat en llibres de pobles com Avià, Saldes, Borredà i Capolat.
Una llarga trajectòria dedicada a la seva especialitat: la recerca històrica dels segles XIX i XX. Ara, té aparcada la seva darrera ocupació, que és un treball sobre el caciquisme, i està abocat en la lectura. Això sí, comenta que la recerca històrica és un tema que ‘no s’acaba mai’.
Noguera, que s’ha mostrat molt satisfet per haver obtingut aquest premi, remarca que encara queden molts temes de la història per estudiar a Berga i a la comarca.
L’acte de lliurament del Premi Ciutat de Berga a la Cultura es farà dissabte, dia 13, a les 10 de la nit al Teatre Municipal.

Comentaris