Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Casserres i Castellar del Riu també donen suport a una consulta sobiranista

Els Ajuntaments de Casserres i Castellar del Riu també donaran suport a la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya. Són dos ajuntaments berguedans més que s’afegeixen a la llista on ja hi ha Berga, Gironella, Puig-reig, Olvan i Sant Jaume de Frontanyà. En el cas de Casserres, l’Ajuntament ha aprovat una moció de suport a petició de Reagrupament. Fins ara, als altres consistoris s’havia fet a demanda d’un grup municipal (CUP, ERC) o d’una o vàries entitats. El de Casserres és, doncs (almenys que s’hagi fet públic), el primer del Berguedà que dóna el vistiplau a una moció de suport a una consulta sobiranista a proposta de l’associació que lidera Joan Carretero. Jordi Fernández, de Reagrupament al Berguedà, ha explicat que ara s’estan fent els contactes per portar a terme el referèndum.
En el cas de Castellar del Riu, l’Ajuntament està interessat que es faci la consulta però al municipi no hi ha cap entitat que se’n pugui fer càrrec. Per això, ha demanat assistència a Berga Decideix, que és l’entitat que organitzarà la consulta a Berga i que també ho farà a Castellar del Riu.
Precisament, aquest diumenge hi haurà una nova trobada convocada per Berga Decideix. En aquest cas, la reunió serà una sessió de treball en què tots els assistents han de ser membres de l’entitat. En la trobada, que es farà a les 7 de la tarda al Centre Cívic de Berga, les diferents comissions explicaran els avenços que han fet en les seves tasques. En especial, destaquen les gestions que s’estan fent per tal de tenir assessorament legal per celebrar la consulta. També s’estan examinant els sistemes de recompte i de vots i com seria el funcionament d’una urna mòbil en què s’hi pugui dipositar la papereta anticipadament.

Estic amb tu

Comentaris