Frankfurt Berga

General

El Concurs de Cinema i Vídeo de Navàs bat el rècord d’obres presentades

El Concurs de Cinema i Vídeo de Navàs ha batut el seu rècord de participació. S’han presentat 114 treballs audiovisuals, dels quals 25 són documentals i 89 treballs d’argument i fantasia (que són les dues categories del concurs). Uns treballs que ara hauran de passar una fase de selecció, de manera que només quedaran els millors, que són els films es projectaran durant la setmana del 23 al 29 de novembre i que s’emetran pel Canal N de Navàs. El certamen està organitzat per l’Associació Cultural Foto Film Navàs, que no esperava una participació tan alta.
L’any passat, es van presentar al concurs 78 curtmetratges i algun any s’havia arribat als 95, però mai s’havia superat el centenar. Els treballs han de ser inèdits, poden ser de qualsevol tema i s’han de presentar en format DVD. A més també s’ha incrementat la varietat de l’origen territorial de les obres. S’han rebut pel·lícules d’altres punts de Catalunya, però també de Madrid, el País Basc, Aragó, Astúries, Andalusia, Cantàbria, Castella i Lleó, les Illes Canàries, Balears, Extremadura i València. Segons Josep Obradors, president de Foto Film Navàs, la qualitat de les obres presentades enguany és molt alta, en especial “les interpretacions dels actors”.
El jurat del concurs està format per Anna Viladrosa, de Cine Club Manresa; Jordi Bordas, crític de cinema de Regió7; Mònica Morales, guionista; Jesús Fernández, del festival CLAM de Navarcles; i Albert Beortegui, autor del llibre “El cinema amateur a Catalunya”. Són els experts que faran públic el seu veredicte el diumenge 29 de novembre. I els dies previs, l’última setmana d’aquest mes, tothom qui ho vulgui tindrà l’oportunitat de veure les projeccions, que a més totes les pel·lícules de la fase final s’emetran per la televisió de Navàs, Canal N, dins una programació especial.
Hi haurà premis en metàl·lic en cadascun dels apartats. El màxim guardó del concurs és el premi “El Campanar” i està dotat amb 300 euros. A més, també hi haurà un premi especial atorgat per votació popular. Com que les obres seleccionades es projectaran i s’emetran també per Canal N, tothom qui ho vulgui podrà votar el premi popular. En aquest sentit, es podrà escollir votant a urnes que es dipositaran a comerços navassencs.

Estic amb tu

Comentaris