General

Els casos de grip nova s’han triplicat en les últimes setmanes i es preveu arribar als 300 per cada 100.000 habitants

El virus de la Grip A, o grip nova, ha començat a circular amb més intensitat. Segons el departament de Salut de la Generalitat, els casos de grip nova s’han multiplicat per tres en les últimes setmanes. Són dades a nivell de Catalunya que varien massa al Berguedà. Si a finals d’octubre la taxa d’incidència era d’uns 80 casos per cada 100.000 habitants, ara els casos ja arriben als 250, i la previsió encara és que augmentin més. Ho ha dit a Ràdio Berga el regidor de Sanitat de Berga, Jaume Vima: “es preveu arribar als 300 per cada 100.000 habitants en pocs dies”.
La campanya de vacunació de la grip A començarà el 16 de novembre i es recomana a totes aquelles persones que pateixen malalties cròniques (com ara insuficiència respiratòria, diabetis, hipertensió, etcètera), també a professionals de serveis d’emergències, i a dones embarassades. Aquests són els grups de risc, tot i que per les embarassades la vacuna serà una mica diferent de la resta. Les vacunes es donaran als Centres d’Atenció Primària demanant hora prèvia.
Tot i que es calcula que la grip A afectarà a un bon nombre de la població, no s’ha de patir. Jaume Vima ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha dit que ningú s’espanti.
Els símptomes de la grip nova són com els de la grip estacional: malestar, tos, febre… i és quan hi ha complicacions que s’ha d’anar d’urgències, sinó la recepta mèdica és antitèrmics i aïllament durant una setmana, aproximadament. En aquest sentit, els professionals mèdics demanen no col·lapsar els centres i els serveis d’urgències i només anar-hi si és estrictament necessari, és a dir si per exemple la persona pateix alguna malaltia de base que fa la grip se li compliqui. De moment, en el cas de l’ambulatori de Berga per exemple, no es contempla reforçar els serveis en previsió de més afectació de la grip A. Ara bé, si realment els casos es disparessin si que es reforçarien, segons ha assegurat el regidor de Sanitat.

Estic amb tu

Comentaris