Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

L’Ajuntament de Berga demana que els dos instituts públics de la ciutat imparteixin secundària i batxillerat

Berga vol que els dos instituts públics de la ciutat imparteixin secundària i batxillerat. Al ple d’ahir a la nit es va aprovar una moció conjunta presentada pel PSC que defensa l’existència de dos instituts públics a Berga amb la mateixa oferta formativa (és a dir quatre cursos d’ESO i dos de Batxillerat). De moment al SES de Berga es fa fins a quart d’ESO i l’any que ve hauria de començar el Batxillerat però no està clar perquè el criteri de la Generalitat és que els estudis de batxillerat comptin amb un nombre d’alumnes suficient. Si al territori hi ha consens però, el Govern català hi podria donar el vistiplau. De consens polític n’hi ha. La moció aprovada ahir també apunta que el pas del SES Serra de Noet a Institut, no signifiqui cap pèrdua per a l’Institut Guillem de Berguedà; i que el departament d’educació inclogui la construcció de l’edifici en el proper paquet de construccions d’instituts, quan els requeriments legals ho permetin i un cop complertes les sol·licituds presentades a l’ajuntament.
L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, va destacar que la moció incideix realment en què cap dels dos centres no es vegi perjudicat per igualar l’oferta formativa.
La regidora de la CUP, Anna Maria Guijarro, va dir que és important que l’ajuntament es posicioni en aquest tema i que el fet que els dos centres puguin oferir ensenyament postobligatori, garanteix un ensenyament públic de qualitat.
El portaveu del PSC, Dani Bullich, va recordar que la moció no va en contra de ningú i que la mida de la ciutat de Berga fa que no calguin centres diferents.
Al ple també es va aprovar un complement a l’acord de cessió dels futurs terrenys del SES Serra de Noet al departament d’educació. De moment el SES està fent classes en mòduls prefabricats a la zona del pla de l’Alemany, que és on es construiria l’equipament. La cessió de terrenys garanteix que si en 12 mesos els propietaris de la zona no han urbanitzat el sector, l’Ajuntament de Berga avançarà els diners de la inversió.

Estic amb tu

Comentaris