Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

L’Ajuntament de Berga congela la majoria de taxes per a l’any que ve

L’Ajuntament de Berga congela les taxes per a l’any que ve. Es va aprovar al ple d’ahir al vespre, tot i que hi ha algunes excepcions. És el cas de la taxa d’escombraries que s’abaixarà 4 euros, tal com ha fixat el Consell Comarcal que és qui gestiona el servei. D’altra banda, també hi ha taxes que s’apugen, com per exemple, la taxa de la piscina coberta que, a petició de l’empresa que la gestiona, augmentarà un 1,5%. La taxa que va generar més polèmica en el ple és la referent al menjar a domicili i la teleassistència, que augmentarà prop d’un 40%. L’objectiu de l’equip de govern és equiparar el cost del servei amb el preu que paguen els ciutadans, que actualment és molt inferior. El PSC va demanar que l’augment es fes de forma gradual en cinc anys, però la proposta va ser rebutjada. Això va motivar el vot en contra dels socialistes pel que fa a aquesta taxa.
Per compensar aquest increment, els grups municipals van aprovar (a proposta de la CUP i amb una modificació del PSC) fer una nova ordenança per donar ajudes econòmiques a les persones que tinguin més dificultats per pagar les taxes. L’objectiu és bonificar a les persones segons els seus ingressos, en definitiva, fer justícia social.
En el ple d’ahir a l’Ajuntament de Berga també es van tractar altres punts referents a educació, via pública i el pla de treball que l’equip de govern ha endegat per regularitzar el sistema de treball dels funcionaris municipals.

Estic amb tu

Comentaris