General

Túnel del Cadí farà canvis en les bonificacions del peatge, a partir de l’1 de desembre

Túnel del Cadí aplicarà canvis en les bonificacions del peatge, a partir del dia 1 de desembre. Modificacions que no afecten a les persones empadronades al Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell, que passen el túnel gratuïtament.
Els canvis són que desapareixen els tiquets d’anada i tornada i els de deu viatges, que oferien el 10% i el 15% de descompte respecte als 11 euros que costa actualment el peatge. A partir d’ara però, el túnel bonificarà als clients més assidus. Qui faci entre 11 i 20 trajectes en el transcurs de sis mesos, obtindrà un 5% de descompte; entre 21 i 30 viatges, un 10%; i més de 30, un 15%. Des de l’empresa que gestiona el túnel es considera que ja no és el moment de fomentar l’ús del túnel, sinó de premiar els clients més fidels.
El nou sistema obligarà a pagar via telepeatge, per la qual cosa Túnel del Cadí ha signat un conveni amb l’entitat Sabadell Atlántico que permetrà als abonats obtenir el sistema de franc. Amb aquest tipus de pagament electrònic Túnel del Cadí vol millorar l’agilitat del trànsit els dies de màxima afluència.
Els residents al Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell mantenen la bonificació vigent establerta fa dos anys que els permet passar pel peatge sense pagar, ja que la Generalitat es fa càrrec d’aquesta despesa. Aquests usuaris representen el 26% del flux de vehicles que passa pel túnel de Cadí, que és d’uns 7.000 vehicles diaris de mitjana.

Comentaris