General

L’Ajuntament de Berga preveu doblar la recaptació per multes

L’Ajuntament de Berga preveu un augment substancial dels ingressos provinents de les multes de trànsit, segons es desprèn de la modificació de crèdits del pressupost d’enguany aprovada al ple ordinari celebrat ahir al vespre. La modificació contempla que els diners que es preveu recaptar per multes de trànsit a la ciutat passin dels 200.000 euros del 2008 a 430.000, aquest 2009. Un fet que el portaveu del PSC, Dani Bullich, va qualificar d’“escandalós”.
Per la seva banda, l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, de CiU, va desmentir que hi hagi aquest augment tant gran i va explicar que, encara que hi hagi més ingressos perquè es fan més campanyes de control de velocitat i d’estacionament, el que hi ha hagut és un canvi de sistema. Segons Gendrau, la xifra final serà inferior, ja que als 430.000 euros previstos al pressupost s’hi han de restar les multes anul·lades i les no cobrades.
Aquest va ser un dels temes més debatuts al ple d’ahir, on també es va aprovar inicialment, i per unanimitat, l’ordenança de subvencions que ha de donar sortida legal als ajuts a les famílies necessitades que compensin els impostos que hauran de pagar.
Una iniciativa de la CUP que hi ha introduït set esmenes, la majoria referents als criteris de renda, mitjançant els quals es valorarà l’ajut i qui l’ha de rebre.
Durant el debat d’aquest punt, el PSC va demanar un reglament de subvencions i l’equip de govern de CiU va manifestar la seva intenció de parlar-ne un cop hi hagi aprovada l’ordenança.
D’altra banda, es va deixar sobre la taula, la proposta d’ordenança reguladora d’ocupació de la via pública amb taules, cadires, marquesines, expositors o quioscs. El regidor de Governació, Ramon Bajona, va explicar que l’ordenança és fruit d’un intens treball, entre tècnics municipals, Policial Local i l’Associació Hostaleria i Turisme.
En el ple d’ahir es van aprovar dues mocions. La primera presentada pel PSC sobre la tramesa mensual o trimestral de la liquidació del pressupost. L’altra moció, presentada per ERC, proposava presentar una sol·licitud al Consell Comarcal per la creació d’un consorci berguedà del transport.

Comentaris