General

L’Ajuntament convocarà una reunió per conèixer els criteris d’Educació en l’oferta educativa de Berga

L’Ajuntament de Berga convocarà una reunió amb els Serveis Territorials del departament d’Educació a la Catalunya central, els centres educatius públics de Berga i els grups polítics municipals per conèixer els criteris educatius del departament a l’hora de decidir l’oferta formativa de Berga. La voluntat de fer aquesta trobada arriba després que Educació hagi anunciat que la SES Serra de Noet no impartirà batxillerat el curs que ve i després de mesos de queixes per part dels pares i mares del centre, una protesta que va culminar dimecres passat amb una manifestació pels carrers de la ciutat.
La petició de fer aquesta trobada, però, la va fer en el ple ordinari d’ahir de l’Ajuntament de Berga la regidora de la CUP Anna Maria Guijarro. La regidora independentista va defensar un ensenyament “públic i de qualitat”.
Per la seva banda Dani Bullich, portaveu del principal grup a l’oposició, el PSC, va dir que entenia la decepció de l’equip docent de la SES i va instar als grups polítics municipals a treballar perquè ben aviat els dos centres públics de secundària de Berga facin batxillerat. Bullich també va criticar el comunicat que va fer públic l’equip de govern i va recordar que la construcció del nou edifici no pot començar, com a mínim, fins al novembre perquè els terrenys no estan en condicions de ser un solar.
L’alcalde, Juli Gendrau, va contestar a Bullich que el departament no té planificat el nou edifici perquè sinó hauria posat dates al procés i li va demanar perquè l’edifici de la SES està molt més endarrerit que el del futur Centre d’Acollida Turística, si tots dos els ha de construir la Generalitat i el procés de cessió de terrenys és el mateix. Bullich va argumentar que el procés és diferent a causa dels requisits que demana l’Institut Català de Finances per a les seves construccions. Al ple d’ahir van assistir una quinzena de membres de l’AMPA de la SES Serra de Noet que, al final de la sessió van mostrar una pancarta amb el lema ‘Volem batxillerat ja!’.

Comentaris