General

Berga viu un cap de setmana de carnestoltes multitudinari, tot i el fred

El carnestoltes de Berga s’ha tornat a superar. Els esbojarrats actes del cap de setmana més sonat de l’any han registrat una elevada participació, tot i que aquest ha estat un dels carnavals més freds dels últims anys. La rua d’ahir dissabte pels carrers de la ciutat va aplegar més comparses que mai, 32, fet que representa un rècord històric. A més, més d’un miler de berguedans i berguedanes hi van participar com a espectadors.
A la rua hi havia de tot: extraterrestres, zombis, sirenes, Elvis i Marilyns, pallassos… són alguns dels personatges que van desfilar. La millor carrossa va ser, segons el jurat, la dels “Saturnins” de la colla del Ràbago, una nau especial conduïda per una bona tropa de marcians. La intensa jornada de dissabte va acabar al pavelló vell, amb el Ball dels Cornuts, que també va registrar un gran nombre d’assistents, gairebé 2.000 persones.
I aquest matí Berga ha despertat amb un gran tro. Era la Colla Trabucaire de Berga que coincidint amb el carnestoltes feia la seva presentació oficial. Després ha començat la Guerra de la Farina, que també ha comptat amb una elevada participació. Carlins (de blau) i liberals (de vermell) han omplert el camp de batalla, la plaça de Sant Pere, que ha viscut una autèntica batalla de pols blanca. S’han llançat 17.000 bombes, que han representat 870 quilos de farina. La Guerra de la Farina, que es fa cada any pel carnestoltes de Berga, escenifica les batalles entre carlins i liberals que es van produir durant les guerres carlines a la ciutat de Berga. Avui, en aquesta lluita ha rebut tothom, carlins i liberals i també espectadors
Aquesta tarda, el carnestoltes infantil, organitzat per Ràdio Berga, ha comptat amb un miler de persones al pavelló de Berga. Al concurs de disfresses hi han participat una seixantena de participants individuals i una quinzena de grups. Els guanyadors en la categoria de grups han estat Alícia al País de les Meravelles; i el primer premi de disfressa individual se l’ha endut Teresa Costa, amb Dona Llauna. Ràdio Berga vol agrair la col•laboració d’Inforber, Liven i Forn Can Curtichs.
Dimecres, hi haurà l’enterrament de la sardina. El rei carnestoltes dirà adéu, fins l’any que ve, a uns dies de divertiment i disbauxa. I el carnaval de Berga no és l’únic que s’ha fet amb bona nota, a les altres poblacions de la comarca on l’han viscut i celebrat també ha estat un èxit.

Estic amb tu

Comentaris