Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Mans Unides obté el premi al Fet Solidari, que dóna l’Ajuntament de Berga

Mans Unides és el nou premi al Fet Solidari de Berga, que atorga l’Ajuntament de la ciutat. El guardó, dotat amb 1.000 euros, vol ser un reconeixement per a persones o entitats que fan una tasca en els àmbits de la inclusió i la cohesió social, la solidaritat, la cooperació, els drets humans i el treball social. En aquesta edició, s’ha premiat Mans Unides coincidint amb el 50è aniversari de l’ONG a nivell estatal. En una entrevista al programa Berguedà Nit de Ràdio Berga, la presidenta de Mans Unides, Montse Garcia, ha destacat que la notícia del premi ha estat tota una sorpresa.
La presidenta de Mans Unides a Berga valora especialment el fet que el premi es decideixi a través d’un procés de participació ciutadana perquè, diu, això demostra que la feina que fan és coneguda i valorada per la ciutadania. Mans Unides treballa per recaptar fons per als projectes que desenvolupa l’ONG en l’àmbit sanitari, educatiu, de promoció de la dona i d’ajuda a les persones de països en desenvolupament. Per aconseguir diners per finançar aquests projectes, l’entitat organitza activitats com el Sopar de la Fam, que es fa cada any a principis del mes de febrer.
Actualment, només tres persones porten el pes del funcionament de Mans Unides, però, segons destaca Montse Garcia, compten amb l’ajuda puntual de diversos col·laboradors. Si algú vol participar-hi pot trucar al telèfon 93.821.97.14. El premi al Fet Solidari es lliurarà el dissabte 20 de març a les 7 de la tarda, en un acte que es farà al pavelló de Suècia. Al llarg d’aquesta jornada es farà una petita actuació del taller de música africana que organitza l’Ajuntament de Berga per als joves de la ciutat. Aquest taller, de fet, es farà aquest dissabte, 13 de març, i el dissabte dia 20, al matí, a l’Escola de Música de Berga. L’impartiran persones d’origen senegalès que resideixen a la comarca.
Altres entitats que han estat reconegudes amb aquest premi són Creu Roja Berguedà, l’associació Asfam i la Fundació Doctor Trueta.

Comentaris