General

El Tren del Ciment estrena temporada duplicant l’oferta de places, ara en té 100

S’inaugura la temporada del Tren del Ciment. El trenet turístic que uneix la Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, passant pels Jardins Artigas, es posarà en marxa aquest dissabte amb una nova màquina locomotora i dos vagons més. Això vol dir que es passa de dos a quatre vagons i que es duplica la capacitat de passatgers, passant de 50 a 100. D’aquesta manera, el servei podrà donar resposta a la demanda creixent de visitants que, durant el 2009, van ser més de 22.500. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha presentat aquest divendres la nova locomotora i ha fet el recorregut amb el tren de 3,5 quilòmetres i d’uns 20 minuts. Nadal ha destacat l’aposta que s’ha fet per potenciar aquest recurs turístic de l’alt Berguedà amb l’ampliació de les places del ferrocarril.
L’increment de places permetrà reforçar l’oferta comercial del paquet turístic que es va estrenar amb èxit l’octubre passat i que combina el Tren del Ciment, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment. El conseller ha remarcat que es fa un pas endavant en l’oferta turística de la comarca.
L’alcaldessa de La Pobla de Lillet, Carme Rosell, s’ha mostrat satisfeta per les novetats que incorpora el Tren del Ciment. Ha dit que s’hi guanyarà molt perquè en molts casos el tren no tenia suficient capacitat perquè hi pugessin tots els visitants.
En el seu moment el Tren del Ciment va ser el més petit dels ferrocarrils d’ús públic que va tenir l’Estat. A partir dels anys 20 el carrilet va prestar un servei a l’Alt Berguedà. Als anys 50, però,
la línia va entrar en decadència pel creixement del transport per carretera, i a l’octubre del 1963 es va tancar.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, però, va apostar per la reconstrucció d’una part de l’antic traçat del ferrocarril, el tram de 3,5 quilòmetres entre La Pobla de Lillet i l’antiga fàbrica on hi ha el Museu del Ciment. El nou servei, orientat al turisme familiar, es va posar en marxa el juliol del 2005.
Els dos últims anys, tant el 2008 com el 2009, el Tren del Ciment ha superat els 20.000 visitants, amb el servei ple al 100% durant els mesos de juliol i agost. El rècord històric es va batre l’any passat (el 2009) amb 22.672 passatgers, 2.000 més que el 2008. L’interès turístic i la creixent demanda ha motivat a l’augment de l’oferta de places. Aquesta temporada el Tren del Ciment circularà des d’aquest dissabte, 27 de març (coincidint amb l’inici de la Setmana Santa) fins l’1 de novembre.

Estic amb tu

Comentaris