Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La pluja amenaça el Sant Jordi de Berga

La pluja manté als llibreters i venedors de roses molt pendents del cel. Avui al migdia han caigut algunes gotes que han obligat a tapar amb plàstics els llibres, però que no han restat passejants pel centre de Berga. La pluja és la principal amenaça per a una jornada que s’està desenvolupant molt animadament i que es caracteritza per l’absència de grans “best-sellers” a les parades de llibres. L’avantatge és que això afavoreix la venda d’autors locals. Jaume Huch, d’Edicions de l’Albí, remarca que en un dia com el d’avui hi ha molta competència i “costa visualitzar la feina d’editorials independents i escriptors locals” i remarca que cal donar suport als autors de casa.
L’altre gran protagonista de la jornada són les roses. Només a la floristeria El Vall, de Berga, calculen que en vendran entre 6.000 i 7.000, entre les que ja han distribuït a entitats i associacions i les que vendran a l’establiment mateix. Moltes entitats aprofiten Sant Jordi per vendre roses i aconseguir recursos econòmics per a les seves activitats. És el ca de l’escola d’educació especial Llar Santa Maria de Queralt. Durant tot el dia d’avui esperen vendre’n 2.600.
Moltes entitats treballen avui per vendre roses, però altres ho fan perquè ningú és quedi sense rosa. Els voluntaris de Creu Roja Berguedà han portat una rosa a les dones grans que es troben soles. A més, durant tot el dia Càritas Berga recull durant llibres, que destinarà a les classes de reforç o que repartirà en la campanya de Nadal.
En motiu de la Diada de Sant Jordi se celebren tota mena d’activitats culturals. A Berga, per segon any, l’Ajuntament, l’Escola d’Adults i el Consorci per a la Normalització Lingüística han organitzat una gimcana de la llengua. Aquest matí, una vintena d’alumnes de català han hagut de fer un circuit de proves lingüístiques i culturals, com per exemple, resoldre sopes de lletres, mots encreuats o endevinar refranys. L’Óscar Gallegos és de Palència i un dels aprenents de català que han participat a la prova, al programa “Berguedà Migdia” ha explicat que vol parlar català “per respecte a la gent de Berga, però també per treballar”. L’objectiu d’aquesta gimcana és que els estudiants de català tinguin oportunitat de fer servir la llengua en una activitat divertida i que potenciï la comunicació.
La jornada d’avui, 23 d’abril, es tancarà amb un concert jove. L’Ajuntament Jove organitza una quina i un concert amb el grup Antídot. Serà a 2/4 de 10 al pavelló vell i l’entrada és gratuïta.

Comentaris